Nikola Jokić s MVP peharom (©AFP)
Nikola Jokić s MVP peharom (©AFP)

FOTKA DANA: Momenat koji će Srbija pamtiti zauvek

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 13:22

Trofej je u sigurnim rukama

Poraz od Finiksa doveo je Denver na prag eliminacije iz plej-ofa, a pred samu utakmicu upriličena je ceremonija dodele MVP nagrade za Nikolu Jokića na kojoj je on izjavio da "trofej nije njegov, već celog tima".

Ponedeljak, 02.00: (2,30) Denver (12,5) Finiks (1,75)

Izabrane vesti

Fotografija na kojoj zvanično najkorisniji igrač NBA lige u rukama drži najveće individualno priznanje mogla bi komotno da bude i najznačajnija u srpskoj košarci. Trofej se nalazi u sigurnim rukama i apsolutno zasluženo je nosi upravo Nikola Jokić, ma šta američki mediji pisali i mislili, s obzirom da je mnogo onih koji forsiraju priču da je Džoel Embid trebalo da ponese ovo priznanje, iako je dobio samo JEDAN glas za prvo mesto.

"Da, bio je to poseban trenutak. Uživao sam u tome, bilo bi još bolje da je moja supruga bila ovde, kao i moji roditelji, ali drago mi je da su moji saigrači bili tu jer kao što sam i ranije rekao, to jeste moja nagrada, ali sam je dobio zbog svih njih, tako da moram njima da zahvalim. Prvo mojoj porodici, a zatim trenerima, igračima, medicinskom osoblju, vlasnicima i svima u klubu", izjavio je Jokić posle utakmice, ali se odmah prebacio na meč broj četiri gde će Denver igrati za opstanak u polufinalnoj seriji Zapada. 

"Pred četvrtu utakmicu bi trebalo da sve ovo do sada ostavimo iza nas. Ako izgubiš četvrtu utakmicu, ideš kući. Moramo da se borimo i damo sve što imamo, to je način na koji treba da razmišljamo".

Nikola Jokić je odigrao brutalnu utakmicu sa 32 poena, 20 skokova (10 ofanzivnih) i 10 asistencija, čime je postao prvi igrač posle više od pola veka sa 30-20-10 u tri glavne statističke kategorije u plej-ofu. Jedini koji su to uspeli pre Nikole Jokića Vilt Čembrlejn i Karim Abdul Džabar.

“Imao sam nek promašaje, osim tih 20 skokova. Ejton je imao 15 skokova, odradio je odličan posao. Ne mislim da nije trebalo da šutiram, ponovo bih to uradio. To su moji šutevi. Ali oni su odlično igrali, naročito Ejtan. Dao sam sve od sebe, niko ne želi da izgubi i pokušavao sam da dam sve što imam”.

Njegov direktni čuvar Deandre Ejton poklonio se Jokiću zbog onoga što je napravio na parketu Bol Arene i poručio javno: "On je MVP".

"Jokić je imao 20 skokova, od čega 10 ofanzivnih? Ovo je ludo, da ovo je ludo. I 10 asistencija... Nisam to znam, neverovatno. On je MVP", poručio je prvi pik sa drafta 2018. godine.



tagovi

Denver NagetsNikola JokićMVP NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara