Francuzi izdržali sve napade italijanske legije, sad ih čeka Dončićeva magija

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 12:17

Gali slavili protiv Italije za polufinale Olimpijskih igara – 78:73

Veliko košarkaško italijansko leto trajalo je od Beograda, kada su Pajola i Palonara kišom trojki zaboli mač u srce selekciji Srbiji. Igrala je Saketijeva četa na gornjoj granici i tokom Olimpijskog turnira, savladala Nemačku i stigla do četvrtfinala u Tokiju. I ovog jutra stala, prekinuvši zlatni period italijanskog sporta.

I pored poraza od Francuske (75:84), Azuri su zaslužili sve čestitke. Nisu se predavali ni kada su predvođenim Batumom Francuzi lomili meč i imali dvocifrrenu prednost. Napadali su, bili uporni, stiskali, i na kraju morali da pruže ruku boljem. Moglo je sve da se zakuva u predgrađu Tokija da su Italijani nekoliko minuta pre kraja meča pogodili bar jednu trojku i uveli meč u egal. Van linije 6,75 promašili su Galinari i Palonara i pogurali Francuze do meča sa Slovenijom i otvorene borbe za medalju.

Izabrane vesti

Dalje je otišao kvalitetniji tim, koji je imao više dobrih minuta. Međutim, pravi ispit za vrlo dobre Francuze tek sledi, pošto ih u polufinalu čekaju Slovenci i magija Luke Dončića.

Strašan meč viđen je u Saitami. Italijani su se ponovo oslanjali na šut za tri poena, uz sjajan protok lopte. Dali su 25 poena u prvoj četvrtini i možda nagovestili još jednu senzaciju. Međutim, Francuzi su imali konstantnost, koju su personofikovali Batum i Furnije.

Batum je bio prisutan na obe strane terena. Meč je završio sa 15 poena, 12 skokova i dve blokade i odličan indeks – 29. Furnije je pogađao kada god je bilo važno, a udarnu trojku Gala kompletirao je Rudi Gober sa 22 poena i devet skokova.

I pored toga što su razrađenim napadačkim akcijama Francuzi gradili prednost, Italijani se nisu predavali. Azuri su početak poslednje četvrtine osetili kao trenutak za preokret. Zategli su odbranu kao strunu i počeli da pogađaju na drugoj strani terena. Još kada je Luvavu promašio otvorenu trojku, slutilo je na veliki preokret.

Međutim, nisu imali Italijani dovoljno smirenosti u finišu. I pored toga zaslužuju sve čestitike. Najefikasniji je bio Fontekio sa 23 poena, dok je Galinari demonstrirao klasu dabl-dabl učinkom (21 poen i 10 skokova).


tagovi

tokio 2020Olimpijske igreNikola BatumDanilo Galinari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara