Screenshot - Youtube.com
Screenshot - Youtube.com

Gabrijel Dek i Čima Moneke podelili priznanje za igrača kola u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.03.23. | 16:47

Košarkaši Real Madrida i Monaka najbolji u 28. rundi

Kompletirano je još jedno kolo Evrolige, pa su izabrani i najbolji pojedinci. Priznanje za MVP-a 28. runde podelili su Gabrijel Dek iz Real Madrida i Čima Moneke iz Monaka.

Obojica su u pobedama svojih timova sakupila po 26 indeksnih poena i zasenili evroligašku konkurenciju.

Izabrane vesti

Real je savladao Valensiju kod kuće 95:91, a Dek se izdvojio sa 18 poena, sedam skokova i dve asistencije. Za dva je šutirao 5/8, dok je sa linije penala bio savršen - 8/8.

Nigerijsko-američki košarkaš koji je iz NBA nedavno pojačao ekipu Saše Obradovića je u svojoj osmoj utakmici na najvećoj evropskoj pozornici ubeležio prvi dabl-dabl i sa 14 poena i 13 skokova predvodio Kneževe do trijumfa nad Baskonijom u odsustvu Majka Džejmsa (102:93).

Nisu Dek i Moneke ubeležili najveći indeks korisnosti u 28. kolu, već je to izveo plejmejker Baskonije Darijus Tompson, ali za razliku od pomenutog tandema nije uspeo da odvede svoj tim do pobede. On je u porazu od Monaka postigao 20 poena, uz čak 12 asistencija, dve krađe i jednu blokadu (indeks 28).

Bek Valensije Kris Džons je poput košarkaša Reala i Monaka imao indeks korisnosti 26 u porazu od Madriđana (19 poena, uz jedan promašaj iz igre). Listu najboljih u prethodnoj rundi dopunjava nemački reprezentativac iz redova minhenskog Bajerna Isak Bonga koji je u porazu od Olimpijakosa imao najbolji učinak u evroligaškoj karijeri - 16 poena i četiri asistencije za rekordna 24 indeksna poena.

STATISTIČKI LIDERI 28. KOLA I EVROLIGE

Vejd Boldvin iz Makabija je bio najbolji strelac kola sa 23 poena u pobedi nad Efesom, dok je Saša Vezenkov sa prosekom od 17.9 poena i dalje najbliži Alfonso Ford nagradi.

Niko nije imao više skokova od Monekea u 28. kolu, ali ni u evroligaškoj istoriji Monaka (13), a i u toj kategoriji ligu predvodi Saša Vezenkov sa prosekom od 7,2 uhvaćene lopte po nastupu.

Baskonijin Tompson nastavlja da bude pravo otkrovenje tima iz Vitorije. Niko u sinoć okončanoj rundi nije imao više asistencija (12), a Amerikanac i dalje nosi epitet najboljeg asistenta elitnog takmičenja sa prosekom od 6,5 po utakmici.

Tomas Vokap je sa tri ukradene lopte bio najbolji "kradljivac" minule runde, pa je tako ostao na čelu lige prema pomenutom parametru (1,8 po utakmici).

Met Kostelo i Aleks Tajus su bili najbolji blokeri u 28. kolu sa po tri "rampe". Dominantan u toj kategoriji je i ove sezone gorostas iz Reala Valter Tavares sa 2,4 "banane" po nastupu.

Uz Monekea i Tompsona, dabl-dabl je ubeležio i centar Makabija Džoš Nibo sa 10 poena i 11 skokova u trijumfu nad prvakom Evrope.



tagovi

Čima MonekeGabrijel DekKK Real MadridKK MonakoEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara