(Instagram Vitenis Lipkevičijus)
(Instagram Vitenis Lipkevičijus)

Gagić na raskrsnici između Litvanije, Francuske i Japana

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.07.22. | 10:56

Srpski centar na stolu ima tri ponude

Lijetkabelis nije stigao do pehara prošle sezone, ali je pobedom nad Ritasom u polufinalu domaćeg kupa i eliminacijom Žalgirisa u polufinalu plej-ofa nacionalnog šampionata napravio dve senzacije, odnosno plasmanima u finala napravio najveće uspehe u istoriji kluba, zbog čega je Uprava bila uporna da produži ugovor sa srpskim stručnjakom Nenadom Čankom.

Nije mogla da "ratuje" sa Bilbaom koji je "po svaku" cenu želeo da vrati Nikolu Radičevića u ACB ligu, ali ne odustaje od pokušaja da zadrži jednog od najboljih igrača Đorđa Gagića. Konkurenti su im Nansi, povratnik u francusku elitnu diviziju i Fukuoka, koja ima velike ambicije u japanskoj B2 ligi. Već je povukla prvi korak, angažovala je Monča Lopeza, koji je između ostalog, s klupe predvodio Španiju do srebra na Evrobasketu 2003. godine, a sada je krenuo na srpskog centra.

Izabrane vesti

Lijetkabelis ne odustaje od Gagića, a koliko dobar utisak su on i Radičević ostavili u istorijskog sezoni tima iz Panevežisa, svedoči i gest Vitenisa Lipkevičijusa.

Kapiten Lijetkabelisa doputovao je u Beograd kako bi srpskom tandemu doneo srebrne medalje koje nisu bile gotove kada je završena poslednja utakmica plej-ofa.

Da li će ovaj potez najboljeg defanzivnog igrača litvanskog šampionata biti bar mali tas na vagi da Gagić odluči da i treću sezonu nosi dres litvanskog kluba ostaje da se vidi.


tagovi

LijetkabelisĐorđe GagićNikola Radičević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara