Đorđe Gagić i Balša Koprivica (Foto: MN Press)
Đorđe Gagić i Balša Koprivica (Foto: MN Press)

Gagićev blesak u Litvaniji nagrađen MVP priznanjem: Hoću da osvajam trofeje

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.01.22. | 15:37

"Dao sam sve od sebe. Srećan sam jer sam nedavno proslavio rođendan, pa mi je ovo bio najbolji poklon", izjavio je bivši centar Partizana

U decembru 2020. godine potpisao je ugovor sa Lijetkabelisom. Godinu dana kasnije dobio je i veliko priznanje. Kako je i zvanično obelodanjeno, Đorđe Gagić je MVP litvanske lige za poslednji mesec u 2021. godini.

Na tri odigrana susreta u proseku je beležio 20 poena uz 72 odsto uspešnosti u šutu za dva poena. Pritom je u proseku hvatao i 6,3 lopte pod obručima i sve to za prosečan indeks 26,3. Jasno, bio je bez premca.

Izabrane vesti

Naravno, izuzetno je zadovoljan posle dodele vrednog priznanja koje mu je došlo kao rođendanski poklon (28. decembra napunio 31 godinu).

"Sjajno je, jer biti MVP nije lako. Igrao sam i dao sve od sebe. Srećan sam jer sam nedavno proslavio rođendan, pa bi je ovo bio najbolji poklon", rekao je Gagić.

Zasluge pripisuje trenerima i saigračima. Šef struke Lijetkabelisa je Nenad Čanak, dok igrom na parketu dirigije Nikola Radičević.

"Odgovora mi sistem, saigrači me pronalaze na pravim pozicijama, trenerske šeme svima leže. Trener i ja smo iz Srbije, zajedno samo radili u Partizanu. Verujemo jedan drugom i razumemo se savršeno. Zbog toga su me i pozvali. Gajimo profesionalan odnos - on je trener, ja igrač i odlično komuniciramo".

U decembru je odigrao i jedan od najboljih mečeva u karijeri - makar statistički. Protiv Pjeno žvaigždesa je brojao do 31 i ubeležio 40 indeksnih poena.

"Dao sam sve od sebe da ne izgubimo. Išlo nam je teško i to me je pokrenulo. Strah od poraza me je motivisao da dam još više i donesem ekipi pobedu. Kada se pogledaju brojke, ovo mi je verovatno najbolji meč u karijeri, ali imao sam impresivne partije i ranije. Baš dok sam radio sa Čankom u Partizanu, postigao sam pobedonosni koš protiv Crvene zvezde, pa smo osvojili i kup. Najbolje je kada dobiješ važan meč, ne moraš da postigneš puno poena".

Uprkos njegovim sjajnim partijama, Lijetkabelis je u decembru imao polovičan učinak. Dobio je Pjeno žvaigždes i Nevezis u domaćoj ligi, iznenadio Huventud u Evrokupu. Praznih šaka je ostao u duelima sa Žalgirisom u prvenstvu Litvanije, dok je na evosceni pretrpeo poraze od Andore i Turk Telekoma.

"Imali smo obaveze u Evrokupu, putovali u Španiju i Tursku. Posle tako teških mečeva, vraćali smo se u Litvaniju kako bi igrali protiv odmornih i motivisanih timova. Svi bi da nas dobiju jer smo tim iz Evrokupa. Isto je i sa Žalgirisom i Ritasom, koji igraju u Evroligi i Ligi šampiona. Nekad jednostavno nemamo dovoljno vremena da se pripremimo posle teškog gostovanja. To je najgora stvar, ne možemo da se opustimo ni na sekund".

U 2022. godini ima jasne ciljeve.

"Hoću da osvajam trofeje. Važno je ostati zdrav i doći do titula. O statistici i MVP priznanjima možemo da pričamo nakon toga. Na kraju karijere, najvažnije je koliko si pehara osvojio, što nam je svima najveća motivacoija. Ove godine, voleo bih da ostanemo zdravi i budemo uspešni", zaključio je MVP litvanske lige za decembar Đorđe Gagić.


tagovi

Đorđe GagićLijetkabelisNenad ČanakNikola Radičević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara