Đorđe Gagić na meču sa Zadrom (©ABA LIGA - Zadar / Zvonko Kucelin)
Đorđe Gagić na meču sa Zadrom (©ABA LIGA - Zadar / Zvonko Kucelin)

Gagiću suspenzija i novčana kazna, Borac Mozzart kroz dopis ukazao na uzrok isključenja

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 16:21

Klub iz Čačka nema primedbe na suđenje trojke Koljenšić-Dragojević-Savović, niti na Zadar kao domaćina, ali nije ostao nem na pogrdno skandiranje sa tribina

Završnicu meča u Zadru obeležilo je isključenje Đorđa Gagića neposredno pre poslednjeg zvuka sirene. Raniji izlazak srpskog košarkaša bio je posledica nakupljenog nezadovoljstva zbog uvreda koje su dolazile sa tribina dvorane Krešimir Ćosić, na šta Gagić na kraju ipak nije mogao da ostane imun.

Posle analize Disciplinske komisije, doneta je odluka da se Gagiću uruči suspenzija na jednu utakmicu, uz novčanu kaznu od 2.000 evra zbog, kako je navedeno u obrazloženju, neprimerenog gestikuliranja prema publici čime je načinio prekršaj pravilnika.

Izabrane vesti

Borac Mozzart je prihvatio odluku Disciplinske komisije, ali je kroz dopis u koji je Mozzart Sport imao uvid ukazao na uzroke Gagićevog isključenja. Klub iz Čačka ovim delom nije želeo da umanji ili opravdava ponašanje iskusnog košarkaša, već je želeo da istakne ponašanje Zadrove publike i scene sa tribina kao zabrinjavajuće. Naime, sa gledališta čuvene dvorane mogli su se čuti povici i uvredljive parole koje nisu bile upućene samo Gagiću, već i na račun Save Lešića na nacionalnoj osnovi... Od “Ubij Srbina“, preko “Zaklaćemo ti porodicu“, uz širok dijapazon ostalih ponižavajućih i pretećih poruka, koje bi trebalo da ostanu zakopane u dalekoj prošlosti i ne treba da se koriste nigde, pa ni na jednom velikom javnom, sportskom događaju. Osim toga, publika je duel tradicionalno velikih rivala dodatno pokvarila ubacivanjem raznih tvrdih predmeta na parket... Gagiću su se, između ostalog, upućivale pogrdne reči poput “Svinjo debela“ i “Gde ti je traktor“...

Borac Mozzart nije imao primedbe na suđenje trojke Koljenšić-Dragojević-Savović, niti na ponašanje igrača i uprave Zadra kao domaćina, ali nije želeo da ostane nem na parole kakve nas vraćaju u neko daleko, mračno doba. Klub je najoštrije osudio širenje bilo kakve mrženje, kao i ponašanje navijača koji su takođe ukaljali ime Zadra koji je tradicionalno dobar domaćin, uz želju da dešavanja od prošlog petka neće uticati na odnose ekipa, niti reputaciju ABA lige.

Borac Mozzart je kaznu prihvatio, no ne treba zaboraviti ni da je Gagić uzoran sportista i promoter sporta.



tagovi

Borac MozzartKK Borac ČačakĐorđe Gagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara