Fets Rasel (©FIBA Champions League)
Fets Rasel (©FIBA Champions League)

Galatasaraj se revanširao Unikahi, presudila odlična poslednja četvrtina

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 20:22

Pobeda turskog sastava u Istanbulu, Dušan Ristić odigrao nešto više od šest minuta

Drugi put u poslednja tri dana sastali su se Galatasaraj i Unikaha, sada u Istanbulu i pobedu je odneo domaći sastav – 72:67 (21:16, 20:21, 15:21, 16:9).

Jeste slavio, ali Galatasaraj nije uspeo da nadoknadi zaostatak iz tog prvog susreta odigranog u utorak – termin meča pomeren zbog razornih zemljotresa u Turskoj –, a mogao je lako da stekne prednost u slučaju da taj detalj bude odlučivao poziciju na tabeli. Podsetimo, Unikaha je u Malagi takođe slavila pet razlike, a rezultat je glasio 81:76.

Izabrane vesti

S obzirom na to kakva je situacija na tabeli Grupe K, vrlo lako bi upravo ovaj momenat trebalo da bude presudan za četvrtfinale FIBA Lige šampiona. Unikaha i Aek sada imaju po 3-1, Galatasaraj je na 2-2, dok je Limož ispao i ima sva četiri poraza.

Utakmica je punih 30 minuta bila na klackalici, gosti su pred kraj treće deonice imali i šest poena viška (58:52), a onda je krenuo niz Galatasaraja koji je okrenuo utakmicu. Serijom 15:2 domaćin je stigao do plusa od sedam poena (67:60), posle čega je Unikaha ostala bez goriva za dalju borbu, ali je nekako ipak uspela da izdrži na kraju i spreči gubitak prednosti međusobnog skora. Konačni rezultat postavio je Dilan Enis sa linije slobodnih bacanja na 18 sekundi pre kraja.

Deron Fets Rasel bio je prvi strelac domaćina sa 15 poena (6/18 iz igre, 1/7 za tri), a odigrao je 36 minuta. Isti napadački učinak imao je Anđelo Kalojaro uz devet skokova, dok je Sadik Kabadža dopisao 13 poena. Srpski reprezentativac Dušan Ristić proveo je šest i po minuta na parketu i skupio šest poena bez promašaja, uz tri skoka. Dario Brizuela je bio najefikasniji kod Unikahe sa 12 poena (5/12 iz igre, 1/6 za tri), a dvocifreni su bili još Kendrik Peri i Tajson Karter sa po 10 poena.



tagovi

FIBA Liga šampionaKK GalatasarajUnikahaDušan RistićDeron Fets Rasel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara