Foto: fiba.basketball; screenshot - twitter.com
Foto: fiba.basketball; screenshot - twitter.com

Galinarijeva povreda teža nego što se mislilo, pokidao prednji ukršteni ligament

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 18:17

Isto mu se desilo pre devet godina

Danila Galinarija čeka duga pauza. Italijanski košarkaš je pretrpeo povredu tokom generalne probe Azura za Evrobasket i to bez kontakta. Najpre se mislilo da je pokidao meniskus, ali nove analize su utvrdile da je došlo i do kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena.

Lekari Bostona, za koji je ovog leta potpisao, u saradnji sa Galinarijevim utvrdili su da je došlo do jedne od težih sportskih povreda. Oporavak traje od šest do 12 meseci.

Izabrane vesti

Do povrede je došli u četvrtoj četvrtini utakmice sa Gruzijom u okviru kvalifikacija za Mundobasket. Prihvatio je loptu posle jednog povratnog pasa i naglo promenio smer. Noga je ostala iza, a odmah se videlo da je stradalo koleno. Šepajući je otišao do klupe kako bi dobio lekarsku pomoć, a ubrzo je završio i u svlačionici.

Iz KS Itlaije su istakli da je u pitajnu problem sa meniskusom i da nije došlo do oštećenja ligamenata. Ipak, detaljnije analize su ustanovile da je problem daleko ozbiljniji.

Galinari je istu povredu doživeo i 2013. godine kao član Denver Nagetsa.

Iskusni krilni centar je tokom leta potpisao dvogodišnji ugovor sa Bostonom težak 13.281.950 dolara. Verovali su u Masačusetsu da će akvizicijom Italijana pojačati klupu, a tako i svoje šanse da se vrate u NBA finale. Minule sezone je kao rezervista Atlante beležio 11,7 poena, a tokom karijere je branio i boje Njujorka, Klipersa i Oklahome sa prosekom 15,6 poena tokom NBA karijere.

Podsetimo da su povrede pred Evrobasket, na mečevima kvalifikacija za Mundobasket, pretrpeli i Tornike Šengelija i Serhio Ljulj, te da poput Italijana nisu ni stiglo do kontinentalne smotre.


tagovi

Danilo GalinariBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara