"Velimir Gašić i Duško Vujošević"
"Velimir Gašić i Duško Vujošević"

Gašić o Krasnom oktobru: Bauerman ih je doveo u red!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.12.14. | 13:36

„Krasni oktobar je odličan tim, dosta su promenili odnos prema igri i način igre s novim trenerom. To je sada potpuno drugačija ekipa u odnosu na početak sezone’’, rekao je prvi asistent Duška Vujoševića

Velimir Gašić i Duško Vujošević

Uoči meča devetog kola Evrokupa koji Partizan u Pioniru igra protiv Krasnog oktobra (sreda, 18 časova) pomoćni trener u stručnom štabu crno-belih Velimir Gašić i krilni igrač Nemanja Bezbradica analizirali su svog narednog protivnika, dok se Duško Vujošević uglavnom bavio drugim stvarima. Gašić je istakao da ruski tim izgleda daleko bolje posle dolaska novog trenera Dirka Bauermana, ali i da Partizan ima obavezu da odigra dobro uprkos tome što je ostao bez šansi za plasman u sledeću fazu.

Izabrane vesti

Vujošević se samo u uvodnim trenucima svog obraćanja posvetio meču koji očekuje njegovu ekipu, da bi kasnije odgovarao na pitanja novinara koja su bila u vezi sa suspenzijom u ABA ligi.
Ispali smo iz Evrokupa i dolazi nam ekipa koja bi pobedom u Beogradu prišla svom cilju, a to je plasman u narednu fazu. Mi ćemo se truditi da odigramo kvalitetno zbog ostalih takmičenja koja nas čekaju do kraja sezone. Ovaj meč nije pitanje života i smrti, ali imamo obavezu da odigramo u skladu sa renomeom kluba koji je veliki’’, rekao je trener crno-belih.

Nemanja Bezbradica

Krilni igrač Partizana Nemanja Bezbradica nije zaboravio način na koji je Vujoševićev tim izgubio u Rusiji.
Očekuje nas težak meč, ekipa Krasnog oktobra ima mnogo Amerikanaca. Tamo smo odigrali utakmicu na jednu loptu i izgubili, što je svakako dodatni motiv pred duel koji nas očekuje. Trudićemo se da pobedimo bez obzira na to što smo već ispali iz Evrokupa’’, poručio je 21-godišnji košarkaš srpskog šampiona.

Pomoćni trener Velimir Gašić bio je nešto detaljniji kada je reč o analiziranju ruskog tima i njegove igre pod novim trenerom.
Krasni Oktobar je odličan tim, dosta su promenili odnos i način igre sa novim trenerom. Jaki su individualno pošto imaju mnogo Amerikanaca u timu, ali to nije funkcionisalo kako treba na startu sezone. Sada je to potpuno drugačija ekipa, Dirk Bauerman ih je doveo u red. Igraju dobro u VTB ligi, a pobedom nad Lijetuvos Ritasom došli su na korak od plasmana u narednu fazu Evrokupa i imaće veliki motiv da potvrde prolaz u ovom meču. Mi ćemo, s druge strane, imati motiv da odigramo dobro pred svojom publikom’’, istakao je Gašić.

Prema njegovom viđenju, Partizan će pre svega morati da zaustavi igru u tranziciji Krasnog oktobra.
Oni igraju na mnogo poseda, mnogo igraju u tranziciji, trče kontre i forsiraju tu ranu post-ap igru... Njihovi visoki igrači znaju da kazne odbranu u ranoj fazi napada sa niskog posta i tu pre svega mislim na Kazina. Bekovi Kalpeper i King odlično trče o kontre, dok Ligins ume da pogodi za tri poena. Nakon dolaska novog trenera i ruski igrači dobijaju sve veću minutažu, pre svih Likolitov, Koršakov i Buaenko’’, dodao je asistent Duška Vujoševića.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Duško VujoševićEvropaNemanja BezbradicaFK PartizanSrbijaVelimir Gašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara