""
""

Gasol: Najdraža titula u karijeri, nikada nisam ovako uživao! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.09.15. | 22:20

"Malo njih nam je davalo šanse u borbi za titulu. Osećao sam se odlično na terenu, trudio sam se da igram na najvišem nivou“, naveo je košarkaš Čigako Bulsa

Španija je ponovo osvojila titulu prvaka Evrope u košarci, a Pau Gasol na maestralan način je predvodio Furiju do novog uspeha. Postigao je ukupno 65 poena u polufinalu i finalu, praktično je sam pobedio Francusku i Litvaniju, a posle trijumfa priznao je da će ova titula zauzimati posebno mesto u njegovoj karijeri.
“Sjajan je osećaj osvojiti titulu evropskog prvaka treći put, pogotovo zbog svih nevolja koje su nas pratile ove godine. Ključ uspeha bio je u detaljima. Igrali smo jaku odbranu i u svakom trenutku smo bili ekipa“, rekao je najkorisniji igrač upravo završenog prvenstva Evrope u košarci.

Izabrane vesti

Španija je na ovo EP došla bez Marka Gasola. Hozea Kalderona, Rikija Rubija i Huana Karlosa Navara.
“Veoma sam ponosan i srećan. Ovo mi je najdraži uspeh u karijeri, nikada nisam ovako uživao. Malo njih nam je davalo šanse u borbi za titulu. Osećao sam se odlično na terenu, trudio sam se da igram na najvišem nivou“, dodao je košarkaš Čikago Bulsa.

Bek Serhio Ljulj priznao je da je Španiji bilo veoma teško u prvoj fazi takmičenja.
“Ne zaboravite da smo morali baš da zapnemo protiv Nemačke i da smo tek u finišu meča stigli do pobede koja nas je odvela u nokaut fazu. Kada smo stigli u Lil, sve se promenilo. Pobedili smo Grčku i Francusku koje do tad nisu doživele poraz. A onda je na red došla i Litvanija, zemlja koja živi za košarku. Gasol je bio pravi vođa ekipe, ovaj trijumf zauzeće posebno mesto u istoriji španske košarke“, poručio je Ljulj.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSerhio LjuljPau Gasolkošarkaška reprezentacija ŠpanijeEvropaEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara