Dirk Novicki i Dvejn Vejd (© AFP)
Dirk Novicki i Dvejn Vejd (© AFP)

Gasol, Novicki i Parker ulaze u Kuću slavnih

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.03.23. | 12:36

Čeka se još zvanično saopštenje

Dvejn Vejd, Dirk Novicki i trener Greg Popović su među finalistima izabranim u klasu slavnih Nejsmit memorijalne košarkaške kuće slavnih 2023, prenosi ESPN. Međunarodne zvezde Pau Gasol i Toni Parker i legenda WNBA Beki Hamon takođe su izabrani u klasu 2023.

Zvanično saopštenje o punoj klasi 2023. biće objavljeno u subotu na NCAA Fajnal foru za muškarce u Hjustonu.

Izabrane vesti

Vejd je osvojio tri šampionata sa Majami Hitom i bio MVP finala NBA 2006. godine, 13 puta Ol-star i osvajač zlatne olimpijske medalje za košarku SAD 2008. Novicki je broj 6 na NBA listi strelaca svih vremena sa 31.550 poena, a proglašen je za MVP-a lige 2007. i osvojio je šampionat sa Dalas Maveriksima 2011. godine, kada je proglašen za MVP-a finala.

Gasol je osvojio dva šampionata sa Los Anđeles Lejkersima zajedno sa Kobijem Brajantom i bio šestostruki Ol-star i dva puta srebrna medalja na Olimpijskim igrama za Španiju.

Popović je NBA lider svih vremena u trenerskim pobedama i vodio je San Antonio Sparse do pet šampionata. Hamon je bila šest puta Ol-star u svojoj WNBA karijeri i trenirala je Las Vegas Aces do WNBA šampionata prošlog leta u svojoj prvoj sezoni sa timom.

Ceremonija u Springfildu u Masačusetsu zakazano je za 12. avgust.


tagovi

Dirk NovickiPau Gasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara