Giedraitis hvali Smarta, Lazić ga testirao: Čuvamo se na treningu, položio je

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.01.24. | 15:55

Novajlija iz SAD odigrao dve utakmice u crveno-belom i ostavio solidan utisak

Crvena zvezda je usled povreda morala da reaguje na tržištu, pa je potpisala bivšeg košarkaša Majamija, Milvokija i Filadelfije, Džavontea Smarta. Američki bek je odigrao dve utakmice u crveno-belom, postigao 11 poena na debiju u Evroligi protiv Baskonije, 13 u okršaju sa FMP-om u ABA ligi.

Trener Janis Sferopulos je istakao da je zadovoljan onim što je Smart dosad prikazao, iako je tek nedelju dana sa ekipom, a reči hvale imaju i saigrači.

Izabrane vesti

"Dobar tip van terena, a na terenu poenter. Tek je odigrao dve utakmice, odradio nekoliko treninga, ali definitivno je doneo dobre stvari", rekao je Rokas Giedraitis.

Smart se pokazao kao dobar šuter, a s ozbirom da je „meka ruka“ i glavni kvalitet litvanskog košarkaša, postoji li takmičarskog naboja na treninzima između njih?

"Nema nikakvog šuterskog takmičenja između nas na treninzima, samo na utakmicama."

Kapiten Branko Lazić je iskoristio priliku da ga testira.

"Prolazi kroz drilove, čuvamo se na treningu, položio je moj test. Zaista se dobro uklopio, pokazao je na ove dve utakmice da će biti odlično pojačanje. Nema mnogo vremena za trening, da ga ubacimo u sistem i približimo mu sve, ali je pokazao da može da iznese teret", dodao je Lazić.

Usled povreda Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića i Nikole Topića, klub je reagovao i doveo pojaanje, ali velika odgovornost pala je i na ramena Jaga dos Santosa. Brazilac je odlično obavljao svoj deo posla, vezao tri partije u ABA ligi sa 30 ili više indeksnih poena, protiv Baskonije u Evroligi brojao do 26, pa je tako izjednačio rekord zemljaka Tijaga Splitera kao brazilski igrač sa najviše poena na jednoj utakmici Evrolige.

"Dobro koristi priliku. Neko je morao da preuzme odgovornost, on je to uradio i to je bilo dobro za ekipu. Nadamo se da će nastaviti sa takvim partijama i kada se svi vrate", osvrnuo se Giedraitis i na nastupe brazilskog plejmejkera.

Litvanac je takođe odigrao bitnu ulogu u prethodnom periodu. Imao je veliku minutažu, igrao na nekoliko različitih pozicija, ali je, poput Jaga, dobro izneo dodatni teret.

"Osećam se dobro, imam samopouzdanja. Kao što sam pre rekao kada sam igrao loše, bilo mi je potrebno nekoliko dobrih utakmica da vratim samopouzdanje. Sve u svemu, dobro se osećam. Imamo ljude koji nam pomažu da se oporavimo masažama, tretmanima i sve je kako treba".

Imaće priliku da se vrati u grad u kojem je proveo dve godine, s ozbirom da je nastupao za Albu od 2018. do 2020. godine.

"Proveo sam dve sjajne godine tamo. Osvojili smo ligu, kup, stigli do završnice Evrokupa... Imam lepa sećanja, posebno na trenera Aita koji više nije tamo. Berlin je lep grad, podseća na Beograd i lepo je vratiti se tamo".

Ipak, iako ga lepe uspomene veću na Berlin i Albu, na umu mu je samo da ostvari pozitivan rezultat sa Crvenom zvezdom.

"Očekujemo pobedu. Alba je slična Baskoniji, mnogo trči, ima mladu ekipu. Igraju sličnu košarku kao kada sam ja bio tamo. Igraju kod kuće i biće teška utakmica za nas, ali moramo da idemo na pobedu".

Alba je ove sezone na dnu evroligaške lestvice sa Asvelom, od kojeg je Zvezda nedavno izgubila. Da li to stvara dodatan pritisak pred okršaj sa nemačkim timom?

"Ne vidim to kao pritisak. Igramo košarku, šta je tu pritisak? Moramo da verujemo u sebe. Imali smo loših trenutaka kao protiv Asvela, kada smo primili 100 poena, tako da, moramo da popravimo neke stvari i ne ponavljamo greške", zaključio je Rokas Giedraitis.





tagovi

Rokas Giedraitis

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara