Foto: Reuters
Foto: Reuters

GM Sakramenta objasnio zašto Kingsi nisu izjednačili ponudu za Bogdana

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.12.20. | 17:29

Razlog je (najviše) finansijske prirode

Bogdan Bogdanović potpisao je za Atlantu u ovom "prelaznom roku" tako što je Sakramento odbio da izjednači ponudu Hoksa tešku 72.000.000 dolara za ugovor od četiri godine. Mnogo je posle toga bilo komentara na račun Kingsa, kako su pustili velikog talenta da ode za džabe.

Zbog svega toga odluku Kingsa probao je javnosti da objasni Generalni menadžer franšize, Monte Mekner. Razlog je najviše finansijske prirode.

Izabrane vesti

Kingsi su želeli da ostave mogućnost za dalji ribilding ekipe i nisu želeli da potroše toliko novca. Takođe, Mekner je dodao da je odlazak Bogdanovića dobra šansa i prostor za druge bekove u timu da dobiju više šanse i prilike da igraju.

Evo kako je objasnio odlazak Bogdanovića...

"Imali smo nekoliko dana da donesemo tu odluku. Analizirali smo iz svih uglova, zaista. Bogdan je, jasno je to, veoma dobar igrač i razlog naših uspeha, posebno krajem prošle sezone. Ali, na kraju dana, trudimo se da zadržimo što je više moguće fleksibilnosti za budućnost. Želimo da zadržimo mogućnost da dovedemo talente u naš tim. Zato nismo izjednačili ponudu", rekao je Monte Mekner.

Podsećamo, Kingsi su već pre toga trejdovali Bogdana u Milvoki, ali je srpski košarkaš odbio taj trejd. Bio je ograničeni slobodni igrač, tako da je imao pravo da pogleda ponude drugih timova, te da pusti Sakramento da vidi da li će Kingsi izjednačiti ponudu.

Pojavila se Atlanta i Bogdanović je tako postao deo tog tima. Sakramento ga iz pomenutih razloga nije zadržao.

Na taj način su Kingsi ostali bez trećeg najboljeg strelca tima, a Bogdan će dobiti šansu da se pokaže na još većem nivou. Dobio je i 18.000.000 godišnje u proseku u naredne četiri godine. Tako je posle Vlade Divca i Igora Kokoškova i Bogdanović napustio Sakramento.

Bogdanović je postepeno dizao procente u dosadašnje tri sezone. U prvoj je davao u proseku 11,8, u sezoni 2018/2019 je ubacivao 14,1 poen, a prošle sezone je davao 15,2 poena u proseku iz šut za tri poena 37,2%.



tagovi

Bogdan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara