Luka Dončić u akciji (@AFP)
Luka Dončić u akciji (@AFP)

Gober pesnicom u stomak, Dončić trojkom u lice za pobedu: Dalas ide kući sa 2:0! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 05:25

Novi brejk Mavsa iako su tokom meča gubili sa 18 razlike

Imala je Minesota utakmicu u svojim rukama, delovalo je da će uspeti da izjednači pred nastavak finalne serije plej-ofa Zapadne konferencije sa Dalasom, ali umesto toga, Mavsi se kući sele sa 2:0 u pobedama! Do novog brejka stigli su trojkom Luke Dončića na tri sekunde pre kraja za 109:108. Imao je Naz Rid priliku da u poslednjem napadu vrati prednost svom timu, ali nakon što je šutirao trojke 7/8 ruka je zadrhtala i lopta je izašla iz obruča.

Za razliku od njega, Dončić je još jednom sjajnom partijom pokazao da je zreo za velika dela. Meč je završio sa 32 poena, 13 asistencija i 10 skokova, a iako je imao miran period u poslednjoj deonici, kada je bilo najpotrebnije nije podbacio i pogodio je šut za pobedu preko Rudija Gobera.

Izabrane vesti

Neverovatnu grešku napravio je bek Minesote Entoni Edvards 13 sekundi pre kraja utakmice, pri vođstvu domaćih sa 108:106. Pod pritiskom Dereka Lajvlija bacio je loptu u aut i omogućio Dalasu napad za pobedu. Tokom tajm-auta nacrtana je akcija za Dončića, a slovenački reprezentativac je to umeo da iskoristi. Pritom se trojkom u lice revanširao Goberu za ranije udaranje pesnicom u stomak, kada ga je Francuz sprečio da organizuje kontranapad.

Nije to Luka zaboravio, samo je bilo pitanje vremena kada će se odužiti. Bolji trenutak teško da je mogao da izabere...

Sjajnu partiju uz Dončića u pobedničkom sastavu pružio je i Kajri Irving koji je u poslednjoj četvrtini ubacio četiri trojke i sa 20 poena, uz šest asistencija i četiri skoka, bio najefikasniji igrača Dalasa posle prve zvezde tima.

Na drugoj strani prednjačio je Pomenuti Rid sa 23 poena, a pratio ga je Edvards sa 21.

U prvom poluvremenu Dalas osim Dončića nije imao raspoloženog igrača, pa je konstantno jurio zaostatak koji je išao i do 18 poena razlike. Na veliki odmor gosti su otišli sa koliko-toliko prihvatljivih -12 (48:60), a po povratku na parket su sve više smanjivali razliku kako je vreme prolazilo. U dva navrata stigli su na koš zaostatka, da bi početkom treće četvrtine serijom 11:0 preuzeli vođstvo. Tek trojkom Rida Minesota je uspela da prekine nalet rivala i trgne se.

Bio je to signal da ćemo gledati neizvesnu završnicu, tokom koje su se ekipe konstantno smenjivale u vođstvu. Jače živce i bolju koncentraciju, ispostaviće se, imali su gosti iz Teksasa koji će sada pokušati da iskoriste domaći teren da se ekspresno plasiraju u veliko finale.

Sledeća utakmica je u ponedeljak u 02.00, pa onda u sredu u 02.30, takođe u Dalasovoj dvorani.

Podsećanja radi, u finalu Istočne konferencije Boston vodi sa 2:0 protiv Indijane, koja nije uspela da napravi brejk pre dolaska serije u Indijanapolis.

NBA LIGA (PLEJ-OF)

Finale Zapada

Minesota - Dalas 108:109, ukupno 0:2

/Rid 23 - Dončić 32p, 13as, 10sk/



tagovi

NBA ligaLuka Dončić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara