Klej Tompson (© AFP)
Klej Tompson (© AFP)

Golden Stejt u finalu Zapada: Spleš braća pogađaju kad je frka, ali je Vigins pokrenuo Ratnike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 07:34

Memfis dugo odolveao, ali na kraju poklekao

Za Memfis je bilo lepo dok je trajalo, za Golden Stejt je bilo čudno što ga nema u doigravanju. Dve godine nisu Ratnici bili učesnici plej-ofa, ali kad su se vratili odmah su stigli do finala Zapadne konferencije, pošto su u šestoj utakmici polufinalne serije ukrotili Grizlije koji zaslužuju pohvale za sve urađeno ove sezone – 110:96.

Na kraju je ispalo ubedljivo. Bilo je drugačije. Sa čak 14 promena u vođstvu i sa rivalom koji nije želeo da se preda iako mu je nedostajao Dža Morant. I bez najboljeg košarkaša gosti su se vešto nosili, vraćali, mučili favorita, samo nisu imali snage da repriziraju neke od ranijih podviga. Presudila je serija ekipe Stiva Kera 21:3, započeta sreidnom poslednje deonice.

Izabrane vesti

Povukao ju je džoker Golden Stejta, Endrju Vigins. Nekdašnji član Minesote je najpre pri rezultatu 89:87 u korist Memfisa pogodio trojku, pa istrčao kontru i odjednom se ambijent u dvorani u San Francisku promenio. Publika je osetila trenutak. Čak i ono što dotad nije ulazilo krenulo je. Stefon Kari je bio neprepoznatljiv veći deo utakmice, ali on ionako šutira precizno kad je frka. Tri trojke u poslednjih pet minutai još jedan soloprodor. Primetio je i Drejdmon Grin da se meč okreće, jednom je zakucao, drugi put položio, a sve je pratio delekometni hitac Kleja Tompsona.

Serija 21:3 usmerila je Golden stejt ka četvrtoj pobedi u seriji  u utakmici koja će ostati upisana u istoriji NBA lige kao prva na kojoj je jedan tim, bilo u osnovnom delu prvenstva, bilo u plej-ofu, pogodio 20 trojki i uhvatio 70 lopti. Od tih 20 trojki čak osam je pogodio Klej Tompson. Njegovo šutersko veče omogućilo je domaćinu da bude u igri i kad njegovog Spleš brata, Stefona Karija, ne ide kako je očekivao. Od prvih 12 šuteva sa distance Kari je ubacio samo tri, međutim, pred kraj, kad se lomilo naravno da su ušli. Stef je šutirao samo 37 odsto iz igre (deset od 27), ali se promašaji zaboravljaju, pogoci pamte.

Na kraju, Tompson 30, Kari 29 poena. Uz ogroman Viginsov doprinos (18 poena, 11 skokova). Kao po običaju, Grin se istakao skokovima (15), a dodao je i osam asistencija. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica je meč okončao sa dva skoka i sa jednim neuspešnim šutem iz igre za sedam minuta.

U odsustvo Morantakoga je Grin tešio na kraju meča - istakli su se Dilon Bruks (30) i Desmond Bejn (25).



tagovi

Klej TompsonStefon KariEndrju ViginsGolden Stejt VoriorsMemfisMemfis GrizlisNBA plej-ofNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara