Nemanja Bjelica (©AFP)
Nemanja Bjelica (©AFP)

Golden Stejt želi da zadrži Nemanju Bjelicu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 08:57

Srpski as trenutno je neograničeni slobodni agent...

Nedugo posle slavljeničke ceremonije na ulicama San Franciska Nemanja Bjelica uhvatio je prvi avion za Beograd kako bi mogao da se nađe na raspolaganju Svetislavu Pešiću pred junsko-julske kvalifikacije za Mundobasket. Kako je njegov ugovor sa novim šampionom NBA lige istekao, na njega neće uticati ograničenje od 28 dana za reprezentativne akcije, s tim da bi i njegov klupski status mogao da se reši uskoro.

Generalni menadžer Voriorsa Bob Majers izjavio je da je želja kluba da tokom leta zadrži sve igrače koji su ušli u “free agency“, među kojima je i Nemanja Bjelica. Franšiza sa Zapadne obale je po osvajanju titule ostala bez praktično sedmorice igrača jer su im istekli ugovori, s tim da su samo Kris Čioza i Kvinderi Vederspun ograničeni slobodni agenti. Doduše, Golden Stejt je takođe 24.600.000 dolara preko granice luksuznog poreza.

Izabrane vesti

“Free agency, pogotovo neograničeni slobodni agenti, van su naše kontrole. Nadam se da će nam igrači pružiti šansu svakako da odgovorimo na ponude drugih klubova. Ne moraju, ne duguju nam ništa. Ali, kada stvoriš pobednički tim i dobru hemiju u svlačionici, treba da dobiješ bar šansu da budeš konkurentan“, poručio je Majers i dodao:

“Naš cilj i nada su da probamo da zadržimo ceo tim iz prošle sezone. Svi su bili dobri na svoj način i popunili su sve pozicije koje su nam potrebne. Većina momaka koji su sad slobodni imali su svoje velike trenutke tokom finala, što znači da su nam veoma bitni“.

Među neograničenim slobodnim agentima pored Bjelice su još Kevon Luni, Oto Porter Džunior, Andre Iguodala, Demion Li, Geri Pejton II i Huan Toskano Anderson. Prema informacijama ESPN Luni, Porter i Pejton su tri ključna igrača koje bi Golden Stejt da vrati, ali je i Bjelica visoko kotiran.

S druge strane Endrju Vigins i Džordan Pul su spremni za produžetak saradnje. Majers je rekao da dogovori verovatno neće biti postignuti u dogledno vreme, ali su potpisi obojice “prioriteti“. Pula čeka ruki ekstenzija, a Voriorsi imaju rok do 17. oktobra da isti potpišu. Za Viginsa ne postoji rok, on ulazi u poslednju od pet godina ugovora koji je imao sa Minesotom i po slovu istog čeka ga 33.616.770 dolara.

Bjelica je bio jedan od ključnih ljudi iz drugog plana tokom finala Zapada sa Dalasom i šest utakmica sa Bostonom za prsten. Stiv Ker ga je javno hvalio zbog njegovog doprinosa igri Golden Stejta i da mu je čak krivo što mu nije dao veći prostor ranije. U sezoni za nama igrao je prosečno 16 minuta i za to vreme beležio 6,1 poen, 4,1 skok i 2,2 asistencije uz 36,2 odsto za tri i 46,8 odsto iz igre.


tagovi

NBA ligaNemanja BjelicaGolden Stejt Voriors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara