""
""

Gotovo: Bertans u Milanu

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.06.17. | 17:36

Ugovor 1+1

Rešila je Olimpija iz Milana da okrene novi list. Prošle sezone završila je kao najgora ekipa u novom formatu Evrolige i kao takvoj je jasno da su joj novajlije neophodne. A posle centra Patrika Janga, italijanski gigant je završio sve poslove oko angažovanja Dairisa Bertansa.

Letonac je iskoristio klauzulu iz ugovora sa Darušafakom i posle objave turksog kluba da naredne sezone neće učestvovati u Evroligi postao slobodan agent, iako je bilo planirano da u Istanbulu ostane još 12 meseci. Tu situaciju kao idealnu prepoznao je trener Jasmin Repeša, kontaktirao ga i doveo u Milano.

Izabrane vesti

Bertansov potpis očekuje se narednih dana. Saradnja će biti utanačena na jednu sezonu, uz opciju produžetka na još jednu.

U prethodnoj, noseći dres Darušafake, 27-godišnji šuter je beželio 6,4 poena i 1,3 poena u evroligaških mečevima, dok je u prvenstvu Turske imao veću minutažu, posledično tome i bolji učinak: deset poena i 2,3 asistencije po utakmici.

Dairis Bertans je u karijeri igrao za letonsu Valmeriju, ASK Rigu, Ventspils i VEF, dok je pre transfera u Darušafaku tri godine bio čaln Bilbao Basketa.

(FOTO: MN Press) 


tagovi

Dairis BertansEmporio ArmaniEvroligaEvropaItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara