Skoti Pipen Mlađi i Šarif O'Nil (AFP)
Skoti Pipen Mlađi i Šarif O'Nil (AFP)

Gotovo je: Pipen i O'Nil zajedno u Lejkersima

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.06.22. | 13:02

Sinovi legendarnih igrača igraće za tim iz Los Anđelesa u Letnjoj ligi

Skoti Pipen i Šakil O'Nil su godinama bili veliki rivali (ne po pozicijama) u NBA ligi. Dok je Pipen sa Majklom Džordanom uspostavljao šampionsku dinastiju u Čikagu, O'Nil je isto to prvo bezuspešno pokušao u Orlandu sa Anfernijem Hardavejom, ali je kasnije bio daleko uspešniji sa Kobijem Brajantom u LA Lejkersima... Obojica su 1996. godine povodom pola veka Lige izabrana u 50 najboljih igrača, a prošle godine u najboljih 75 za isto toliko sezona, što čak i neupućenima govori koliko su bili veliki.

Sličnom putanjom žele da idu i njihovi nasledinci, vršnjaci Skoti Pipen Mlađi (22, 192 cm) i Šarif O'Nil (22, 208 cm), iako (bar do sada) nisu prezentovali nivo talenta kao očevi, zbog čega su ih NBA timovi zaobišli na ovogodišnjem draftu.

Izabrane vesti

Ali, ta činjenica nije ih obeshrabrila da nastave da veruju u NBA san koji će delimično pretvoriti u realnost za već nekoliko dana. I to u istom dresu - Lejkersa.

Pipen Junior je potpisao dvosmerni ugovor sa franšizom iz Los Anđelesa i debitovaće za njen tim Letnjoj ligi, kao i mlađani O'Nil koji nije dobio ugovor, ali jeste poziv da se pojavi u Solt Lejk Sitiju gde će sve NBA ekipe pokušati kroz letnje takmičenje da provere neke igrače.

"Jako sam ponosan na tebe i jedva čekam da vidim šta je sledeće. Nosio sam ljubičasto u srednjoj školi i na koledžu i spreman sam da je ponovo obučem", napisao je stariji Pipen na tviteru, jasno stavljajući do znanja da će sin imati veliku podršku njemu, bez obzira što za tri godine na univerzitetu Vanderbilt (prosek 17,5 poena, 4,3 asistencije, 1,6 ukradenih lopti) nije ubedio NBA timove da ga izaberu na ovodišnjem draftu.

Ni O'Nil nije bio ubedljiv na koledžu iako su ga tokom srednjoškolskih dana smatrali velikim talentom. Uzeo je indeks UCLA, ali još pre nego što je krenuo na predavanja, lekari su otkrili da ima anomaiju na desnoj koronarnoj arteriji zbog koje je morao pod operacioni nož. Celu prvu sezonu je bio van tima, a kada se vratio nije mogao nikako da uhvati ritam. U leto 2020. promenio je koledž i obukao dres LSU koji je nosio i njegov otac. Ali, ni u ekipi iz Baton Ruža se nije snašao, pa je se doplomskom ispitu primakao sa prosekom od 2,6 poena, 1,9 skokova na samo 37 mečeva za tri sezone, dok je prošle godine proveo na terenu samo 129 minuta, zbog čega ga je otac savetovao da ostane još jednu godinu u studentskoj klupi.

"Želeo je da ostanem u školi, da se poboljšam. Zna da radim sa timovima. Ali neću da lažem, nismo razgovarali o ovome (draftu). On nije radio nikakve probe pre drafta, samo je pravo došao u Orlando. Tada je bio drugačiji način rada", nije Šarif saslusašo oca. Prijavio se za draft. Nije prošao. Međutim, Lejkersi s kojima je trenirao pre drafta, poslali su mu poziv za Letnju ligu koja će pokazati da li on i mlađi Pipen imaju NBA potencijal...


tagovi

Šakil O'NilSkoti PipenNBA ligaŠarif O'NilSkoti Pipen JuniorLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara