""
""

Grci preveliki zalogaj za juniore: Orlići drugi, u osmini finala stiže Australija!

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.06.15. | 21:21

Nokaut faza počinje već 1. jula...

Juniorska reprezentacija Srbije završila je takmičenje u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu za mlade na Kritu sa dve pobede i porazom, pošto su od Orlića u odlučujućoj utakmici bili bolji Grci rezultatom 69:60 (15:20, 18:17, 13:10, 23:13).

To znači da će protivnik za selekciju Aleksandra Bućana biti Australija, koja je svoju borbu u grupi završila na trećem mestu sa dva poraza i pobedom. Uprkos tome što su Orlići u tri četvrtine imali minimalno vođstvo, na kraju je ipak presudila bolja raspoloženost grčkih košarkaša, koji su u gotovo izjednačenoj borbi ipak imali više raspucanih snaga. To su mladi Heleni iskoristili i napravili potpuni preokret u poslednjih deset minuta i imali dvocifrenu prednost gotovo do kraja utakmice. 

Izabrane vesti

Najbolji strelci Grčke bili su Visileios Toliopulos sa 11, Jorgos Papajanis i Tajler Dorsi sa po 10, odnosno Mitoglu, Stamatis i Skulidas sa po devet poena. U redovima Srbije potpuno je podbacio kapiten Stefan Lazarević, koji je ubacio samo dva poena (1/7 iz igre), a tek za nijansu bolji učinak imali su Vasilije Vučetić (9p, 2/8 iz igre) i Vanja Marinković (9p, 3/8 iz igre). Dobru igru prikazao je Radovan Đoković, koji je ubacio 14 poena, uhvatio četiri lopte i podelio četiri asistencije, ali je imao i šest izgubljenih lopti. 

Interesantno, srpski tim imao je čak 23 izgubljene lopte (Grčka tek 14 prim. aut.), ali su Heleni izveli čak 38 slobodnih bacanja i pogodili 25!

Nokaut faza počinje već 1. jula. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vasilije VučetićVanja MarinkovićSvetsko prvenstvo za košarkaše U19Radovan Đokovićmuška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara