Jorgos Papajanis i Nik Kalates (©fiba.basketball)
Jorgos Papajanis i Nik Kalates (©fiba.basketball)

Grci protiv Belgije sa pet igrača iz Evrolige, čeka se i Papajanis

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.11.22. | 22:47

Selekcija Dimitrisa Itudisa značajno pojačanja pred drugi meč u novembarskom FIBA prozoru

Košarkaška selekcija Grčke pretrpela je težak poraz od Letonije u prvom meču novembarskog kvalifikacionog prozora (60:80). U drugom, koji je usled neuspeha protiv čete Luke Bankija dobio još više na značaju, selektor Dimitris Itudis će imati pomoć petorice košarkaša iz Evrolige.

U pitanju su bek Fenerbahčea Nik Kalates, krilni košarkaš Olimpijakosa Kostas Papanikolau, kao i njegov saigrač Janulis Larencakis, te tandem iz Panatinaikosa Elefterios Bohorids i Panajotis Kalaicakis. Državnom timu priključiće se i Dimitris Agravanis, dok je pod znakom pitanja nastup Jorgosa Papajanisa.

Izabrane vesti

Centar Zelenih nije dobio odobrenje od kluba da se pridruži državnom timu, ali uz Košarkaškog saveza Grčke veruju da još postoji šanse da se situacija promeni i Papajanis otputuje u Mons.

Grci još nisu uspeli da razjasne zašto se na zvaničnom spisku nije našlo ime Kostasa Slukasa. Iskusni plejmejker Olimpijakosa po svemu sudeći nije dobio poziv za tekući FIBA prozor.

Grčka se nalazi na trećem mestu Grupe I sa učinkom 4-3, koji ima i reprezentacija Srbije. Podsetimo da su Orlovi bili bolji od Helena krajem avgusta, te još imaju prednost u međusobnim okršajima. Letonija je sa 6-1 već obezbedila vizu za Mundobasket, slede Turska i Belgija sa po 3-4, dok je Velika Britanija poslednja sa jednom pobedom posle sedam rundi (šest poraza).




tagovi

košarkaška reprezentacija GrčkeNik KalatesJorgos PapajanisKvalifikacije za Mundobasket 2023Kostas Slukas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara