Duško Ivanović (Starsport)
Duško Ivanović (Starsport)

Gudurić tragičar, Duško Ivanović je Baskonijin čarobnjak tesnih završnica!

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.12.23. | 22:26

Pao i Fenerbahče pred dolazak Crvene zvezde u Vitoriju

Delovala je Baskonijina sezona u Evroligi beznadežno. Imali su skor 1-4, vezali tri poraza, igrali užasno... A onda se vratila klupska legenda Duško Ivanović i preporodio tim iz Vitorije!

Debitovao je pobedom u neizvesnoj završnici protiv Partizana, na isti način pobedio Olimpijakos u Pireju, demolirao Barselonu, preokrenuo protiv Asvela u gostima, u prošlom kolu je gubio skoro ceo meč u Valensiji i onda pobedio furioznom igrom u poslednjoj četvrtini. Jedini poraz je doživeo od Monaka. Večeras je zabeležio i šestu evroligašku pobedu u sedam mečeva na klupi Baskonije pošto je u neizvesnom meču kod kuće savladao Fenerbahče 80:79 . Dobra uvertira za meč protiv Crvene zvezde prekosutra u istoj dvorani...

Izabrane vesti

Ceo meč je vladala rezultatska klackalica, a u neizevsnoj završnici se bolje snašao Ivanovićev tim. Čak 13 promena vođstva i osam izjednačenja rezultata u Buesi dovoljno govore koliko je utakmica bila neizvesna.

Turski tim je bolje ušao u meč, kontrolisao reket, Gudurić je pogađao i razigravao, Baskonija nije pogodila nijednu trojku i Fener je ušao u drugu četvrtinu sa vođstvom 18:10. Iako su domaći pogodili dve trojke na početku drugog kvartala, Fener se razigrao i došao do 15 poena razlike (31:16). Tada se upalila Baskonijina mašina. Tačnije, Markus Hauard. Za tri minuta je ubacio 10 poena, Marinković je dodao trojku, proradio je i Kocar pa je Baskonija na poluvreme otišla sa vođstvom 38:37!

Tandem HauardKotsar je diktirao tempo i u trećoj četvrtini dok je Hejs Dejvis držao Fener u igri i nije dozvoljavao domaćima da se odlepe. Trojkom šest sekundi pre kraja četvrtine je najavio dramu u poslednjoj deonici.

Hauard je namestio ruku u zatrpavao koš Fenera ali se na drugoj strani probudio i Tajler Dorsi koji je tek u poslednjoj četvrtini ubacio prve poene na meču. Imala je Baskonija 70:64 posle trojke Marinkovića ali se Fener nije dao. Minut i po pre kraja je Gudurić dao trojku za preokret, potom i dvojku. Kada je Dorsi pogodio za vođstvo 79:77 na 14 sekundi pre kraja, Ivanović je zatražio poslednji tajm-aut.

Iako su svi znali da će lopta u ruke Markusa Hauarda, Fener se nije odbranio. Amerikanac je pogodio trojku preko Gudurića uz faul srpskog reprezentativca.

Promašio je dodatno bacanje, ali je i Gudurić promašio trojku u poslednjem napadu za pobedu Fenera.

Hauard je meč završio sa 28 poena iako je trojke šutirao 4/13. Kocar je dodao 15 poena uz 10 skokova, a Marinković 13. Hejs Dejvis je na drugoj strani bio najefikasniji sa 19 poena, dok je Gudurić ubacio 14.

Baskonija je u plej-of zoni i deli četvrto mesto na tabeli pošto od dolaska Ivanovića ima skor 6-1. Fenerbahče je doživeo peti poraz na poslednjih šest utakmica i u lošoj je seriji. 

EVROLIGA - 12.KOLO

Utorak

Anadolu Efes - Panatinaikos 71:68

/Džouns 21 - Nan, Lesor 13/

Alba - Žalgiris 64:62

/Timan 16 - Giedraitis 15/

Olimpijakos - Real Madrid 71:77

/Vokap 17 - Musa 23/

Bajern - Olimpija Milano 91:84

/Edvards 32 - Šilds 26/

Partizan Mozzart Bet - Monako 85:83

/Panter 25 - Motiejunas 23/

Sreda

Asvel - Makabi 91:94

/Lovernj 23 - Boldvin 21/

Baskonija - Fenerbahče 80:79

/Hauard 29, Marinković 13 - Hejs Dejvis 19, Gudurić 14/

Valensija - Crvena zvezda 85:81

/Dejvis 21, Jović 8 - Nejpir 14, Nedović 14/

Virtus Bolonja - Barselona 82:75

/Lunberg 21 - Ernangomez 15/



tagovi

Duško IvanovićMarkus HauardMarko GudurićKK FenerbahčeBaskonija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara