Marko Gudurić (©MN Press)
Marko Gudurić (©MN Press)

Gudurić trojkom doneo produžetak Feneru, pa sa penala srušio PAO! Teodosić puštao magiju i upisao prvi dabl-dabl

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.01.23. | 22:59

Baskonija deklasirana u Minhenu

Panatinaikos je u Oaki bio pred pobedom,sekunde su ga delile od nje, a onda se ukazao Marko Gurudić. Digao se, pogodio trojku i doneo produžetak Fenerbahčeu! Ubio je u pojam atinskog velikana, raspala se igra Panatinaikosa, a srpski bek je odličnu utakmicu začinio poenima sa linije penala zahvaljujući kojima je tim Dimitrisa Itudisa prekinuo niz od pet poraza u Evroligi - 94:88 (78:78).

Čitavo drugo poluvreme Panatinaikos je vodio, imao je pobedu na tacni i doživeo pomračenje u završnici. Sve je prosuo tim Dejana Radonjića, a najefikasniji kod domaćina - Dvejn Bejkon i Mateuš Ponitka, postali su tragičari. Imali su priliku posle trojke Marka Gudurića da donesu pobedu Panatinaikosu, zadrhtrala im je ruka u završnici.

Izabrane vesti

Šesti putuzastopce poražena je ekipa Dejana Radonjića u Evroligi, nije slavila još od početka decembra i gostovanja Olimpije Milano u Oaki. I tada je igran produžetak, ali je Dvejn Bejkon bio precizan u kriznim momentima. Ne i protiv Fenerbahčea. Dimitris Itudis dao je loptu u ruke srpskom beku i Najdželu Hejsu, zaslužni su bili za gotovo sve poene u produžetku.

Rafal Marka Gudurića i Najdžela Hejsa prekinuo je samo Nik Kalates, jedino je grčki veteran uspeo da prekine njihov niz. Srpski reprezentativac je koševima u finišu uspeo da se izjednači sa Džonatanom Motlijem na drugom mestu klupske liste strelaca, postigao je 14 poena u Atini, a daleko najubolji kod gostiju bio je Hejs sa 24 poena. Listu strelaca Panatinaikosa predvodio je Bejkon sa 27 poena.

Podigao se Virtus pobedama nad Fenerbahčeom i Barselonom, ponovo počeo da mašta o ulasku u plej-of, iako se činilo da je otpisan. I kada je, možda, prvi put osetio veliki pritisak - podbacio je. Nije italijanskom klubu pomoglo ni fenomenalno veče Miloša Teodosića, pušta je srpski plejmejker magiju u Bolonji, ali sam nije mogao da porazi Žalgiris - 87:77.

Meč sezone odigrao je Miloš Teodosić protiv Litvanaca. Morao je Serđo Skariolo da sačeka drugi krug Evrolige da bi Srbin isporučio svocifren broj asistencija i stigao do dabl-dabla. I to kakvog! Zatrpao je srpski organizator igre koš Žalgirisa, upisao je 21 poen i učestvovao još kod 12 koševa Virtusa. Zaslužan je bio za polovinu poena svog tima, ali Litvanci su na sve imali odgovor.

Žalgiris se mučio sa procentima šuta, pogodio je tek pet trojki, što je premalo za njegove standarde. Ali je u potpunosti nadskočio domaćina. Zaključao je reket, imao i dvocifren broj ofanzivnih skokova i pod košem pojeo rivala. Uhvatili su košarkaši Žalgirisa čak 38 lopti pod obručima, često su iz tih situacija dobijali i slobodna bacanja. Retke su propuštali da ih pretoče u poene, što nije bio slučaj sa Virtusom.

Upravo sa linije za slobodna bacanja gosti su došli do desete pobede u Evroligi, šut ih nije izdao u najvažnijim trenucima. Ronalds Šmits i Ignas Brazdejkis bili su precizni u završnici, a njih dvojica su sa 17 poena bili i najefikasniji kod Žalgirisa. Edgaras Ulanovas doprineo je trijumfu sa 15 poena i dve trojke, a Arnas Butkevičijus je dopisao 13.

Baskonija je pre dva kola bila lider Evrolige, igrala je sjajno i počelada pada u novoj godini. I dalje Baski čekaju na trijumf, posle Albe meru im je uzeo i Bajern. Nije se proslavio španski klub u duelima sa Nemcima, a daleko više ih boli poraz iz Minhena. Doživeli su debakl - 92:79.

Bez ikakve šanse bila je Baskonija u Minhenu, Markus Hauard je igrao sam protiv svih. Slično kao Miloš Teodosić u Bolonji protiv Žalgirisa. Ubacio je četiri trojke, upisao 21 poen, ali je domaćin timskom odbranom uspeo ostale igrače španskog kluba da uguši. Koliko-toliko video se Darijus Tompson... Sušta suprotnost bio je tim Andree Trinkijerija. Čak šestorica su imala dvocifren učinak, a najbolji strelac bio je Vinston sa 16 poena, dok je Ognjen Jaramaz dodao sedam.

EVROLIGA - 18. KOLO

Utorak

Crvena zvezda - Real Madrid 59:79

/Nedović 18 - Musa 19/

Monako - Olimpijakos 64:60

/Džejms 19 - Piters 12/

Alba - Milano 83:63

/Lo 17 - Luvavu 16/

Bajern - Baskonija 92:79

/Vinston 16 - Hauard 21/

Panatinaikos - Fenerbahče 88:94 (78:78)

/Bejkon 27 - Hejs 24/

Virtus Bolonja - Žalgiris 77:87

/Teodosić 21 - Šmits 17/

Sreda

20.00: (3,05) Asvel (15,0) Barselona (1,45)

20.05: (1,60) Makabi Tel Aviv (14,5) Partizan Mozzart Bet (2,55)

20.30: (2,55) Valensija (14,5) Anadolu Efes (1,60)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

EvroligaKK FenerbahčeKK PanatinaikosDejan RadonjićDimitris ItudisMarko GudurićVirtus Bolonjakk ŽalgirisMiloš TeodosićBaskonijaKK Bajern MinhenAndrea TrinkijeriOgnjen Jaramaz

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara