"Milan Gurović"
"Milan Gurović"

Gurović: Drim tim je neprikosnoven, ali za dve godine u Riju...

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.09.14. | 12:45

"Biće Srbija još bolja", uveren je proslavljeni košarkaš

Milan GurovićSanjali smo o reprizi čudesne pobede iz 2012... Ali, bilo je to poprilično nerealno. U Indijanapolisu su sa klupe ulazili Igor Rakočević, Miloš Vujanić, Milan Gurović... Danas su to uglavnom momci koji tek prave prve korake na velikoj sceni. Ipak, Gurović, jedan od junaka istorijskog trijumfu od pre 12 godina, uveren je da je Srbija na Mundobasketu u Španiji postavila temelje za budučnost.
"Svaka čast momcima na srebru, pokazali su karakter u završnim mečevima. Bili su najbolji kad je najpotrebnije. Možda su malo u grupnoj fazi bili stegnuti, ali to je normalno jer se od nas uvek očekuju najsjajnija odličja. Vremenom su proigrali i mislim da je Ðorđević uradio pravu stvar. Ne znam šta im je rekao, ali su odigrali za svaku pohvalu", kaže Gurović Tanjugu posle teškog poraza od SAD u finalu (129:92).
"Drim tim je bio neprikosnoven tokom čitavog turnira. Pokazali su da su najbolji. Moramo da budemo ponosni što smo igrali sa njima i pokazali svetu da je biti drugi velika stvar za ovako malu zemlju. Ovo je ogroman uspeh reprezentacije, sada će tereni ponovo biti puni dece. Videli su nove idole u Teodosiću, Bogdanogiću, Bjelici, Joviću i ostalima".

I neće samo omasovljenje košarke biti rezultat uspeha u Španiji. Gurović, naime, smatra da bi Srbija tek mogla da krene u novu setvu medalja.
"Fizički su Amerikanci dominantniji od bilo koga. Čak ni Španija ne bi mogla da im parira To se videlo po trčanju, kontranapadima, skoku, a juče ih je hteo i šut. Ali, za dve godine u Riju može da bude drugačije. Na ovom SP smo ’dobili’ Raduljicu, Bjelica će biti dve godine stariji, a Teodosić u najboljim godinama. Kaliniću su tek 22 godine, očekujem dosta od Bogdanovića, a siguran sam da će isplivati još neki talenat do tada", optimista je Gurović.

Izabrane vesti

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Milan GurovićMundobasket2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara