Aleksandar Džikić (©fiba.basketball)
Aleksandar Džikić (©fiba.basketball)

Hapoel Jerusalim dobija nove vlasnike, klub Aleksandra Džikića želi na vrh izraelske i evropske košarke

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 21:39

Čini se da Makabi dobija ozbiljnu konkurenciju

Hapoel Jerusalim, koji ove sezone sa velikim uspehom predvodi srpski stručnjak Aleksandar Džikić, dobija nove vlasnike, kako je zvanično obelodanio izvršni direktor "JSM Grupe", većinskog vlasnika kluba, Majkl Dejvis. Investiciona grupa na čelu sa Matanom Adelsonom će preuzeti kontrolu nad Hapoelom, sa željom da ga lansira u vrh evropske košarke, a spekuliše se da će u skorijoj budućnosti pokušati da se izbori i za mesto u Evroligi.

Izabrane vesti

"Matan je došao sa željom da ozbiljno investira u Hapoel Jerusalim. Skovao je plan i želi da pomogne klubu da napravi iskorak ka vrhu izraelske i evropske košarke. Nije daleko, ali mu je potrebna pomoć", rekao je izvor blizak Adelsonu za izraelski Vala Sports.

Adelson je sin bivših izdavača "Israel today" novina i ima diplomu o poslovnoj dministracija sa Stenford univerziteta. Bavi se investiranjem u nekretnine, ali i drugim poslovima, navode izraelski mediji.

"Dve najveće strasti u životu su mi uvek bile Izrael i košarka. Jedva čekam da zajedno sa navijačima, igračima, trenerima i osobljem napravim Hapoel najvećim timom u Izraelu i licem izraelske košarke. Kup koji smo osvojili ove godine je samo početak i nema sumnje da će to biti samo jedan u nizu uspeha koji su pred klubom u narednim godinama", rekao je Matan Adalson.

Džikićev tim ove sezone beleži sjajne rezultate. Trenutno je u seriji od 10 vezanih pobeda u svim takmičenjima, a kao što je Adelson istakao, nedavno je osvojio i Kup Izraela. U FIBA Ligi šampiona je izborio plasman u četvrtfinale, a spekuliše se da bi u Jerusalimu mogao da se održi i Fajnal for.

U izraelskom prvenstvu je sa učinkom 12-6 četvrti, kaska četiri trijumfa za vodećim Makabijem, ali uz utakmicu manje. Dve pobede je iza branioca trona Hapoel Holona koji je odigrao čak dva meča više od Džikićeve ekipe.


tagovi

Hapoel JerusalimAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara