Foto: AFP
Foto: AFP

Harden digao uzbunu u Los Anđelesu: Lejkersi krenuli po Lavina

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 13:49

Šampion za beka Čikaga nudi "pola" tima

Dolazak Džejmsa Hardena u Bruklin raširio je mišljenje da će Netsima sa sada već bivšom zvezdom Hjustona, Kevinom Durentom i Kajrijem Irvingom trebati "tri lopte" istovremeno. Međutim četa Stiva Neša ih je opovrgla već na debiju Brade koji je isporučio Orlandu tripl-dabl (32 poena, 12 skokova, 14 poena). Durent je dodao 42 poena, uz odličan šut iz igre (11-18 dvojke, 5-8 trojke), a Netsi su slavili 122:115 i pored odlične partije Nikole Vučevića (34 poena, 10 skokova, 7 asistencija, 5 ukradenih lopti).

Izabrane vesti

"Durent je bio neverovatan, Harden je igrao sjajno. S obzirom na to da su njih dvojica igrala sjajno, posebno kada je Durent krenuo u drugom poluvremenu, nema mnogo toga što možete da uradite da ih zaustavite", rekao je Vučević.

Čak i da as Orlanda nije nahvalio pomenuti dvojac koji čeka na povratak Irvinga, ne bi se ugasilo svetlo za uzbunu u Lejkesima, upaljeno po formiranju "velikog trija" u Bruklinu.

Prema pisanju američkih medija, aktuelni šampion uveliko sprema odgovor, jer ne želi da bude na tronu samo jedno leto. Već ga je pronašo u Zeku Lavinu. Četvrti strelac šampionata, s prosekom od 28,3 poena po meču, spreman je da spakuje kofere i krene put sunčanog Los Anđelesa, iako nisu samo Lejkersi zainteresovani za njega. Uprava Čikaga je svesna da je nminovan razlaz s Lavinom, a i dobro bi im došao, jer samo sa jednim izuzetno kvalitetnim igračem (za NBA standarde) u ekipi, ma koliko da je on dobar, a nesumnjivo da jeste, teško da će ove sezone do plej-ofa.

Stoga razmišljju da u potencijalnoj razmeni sa Lejkersima izvuku što je moguće više za budućnost. Navodno Lejkersi bi za Čikago poslali paket u kome su Kajl Kuzma, Tejlen Horton-Taker, Kentavijus Kaldvel - Poup, Aleks Karuzo, ustupili bi im pravo izbora u prvoj rundi drafta 2027. godine, a verovatno bi bio i neki ček pride.

Možda za nekoga sa strane izgleda (pre)mnogo, jer bi za godinu i po dana kada Lavinu ističe ugovor, Lejkersi morali pred njega da izađu sa ponudom daleko višom iznad sadašnjih 19.500.000 dolara po sezoni, a budžet im je već opterećen sa dva maksimalca Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa. Ipak, u timu iz LA smatraju da to nije (pre)velika cena za beka nasušnog da se formira nova dinastija Lejkersa i da se na utakmicama ekipe Frenka Vogela u Stejpls centru narednih sezona zaviori još nekoliko šampionskih zastava...



tagovi

Zek LavinLA LejkersČikago BulsDžejms HardenKevin DurantNikola VučevićEntoni DejvisLebron Džejms

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara