Džejms Harden (©AFP)
Džejms Harden (©AFP)

Harden posle svega: Nismo ništa uradili da zaustavimo Tejtuma, jako sam razočaran

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.05.23. | 05:52

"Bili smo na nekoliko dobrih poseda od finala Istoka"

Džoel Embid je razočarao sve u Filadelfiji, baš kao i Džejms Harden. U najvažnijoj utakmici sezone obojica su debelo zakazali i ostavili saigrače na cedilu. Možda je najjači utisak njihovog boravka na parketu TD Gardena u majstorici to što u drugom poluvremenu gotovo da nisu napali koš Bostona koji je na kraju ubedljivo slavio i otišao u konferencijsko finale sa Majamijem.

Embid je susret završio sa 15, Harden sa devet poena, a obojica su imali katastrofalne procente šuta i izgledalo je na momente kao da izbegavaju da preuzmu odgovornost...

Izabrane vesti

"Nisam imao šansu da se takmičim na pravi način", kratko je izjavio Harden.

Šta nije valjalo, gde je zapelo?

"Uradili smo dobar posao, počeli smo rano da opterećujemo njihov reket, znali smo šta treba da napravimo da bismo išli dalje, ali onda smo stali", rekao je Harden, a na pitanje o utisku sezone dodao je:

"Sezona je gotova, dovoljno sam rekao".

Bradonja je saglasan sa mišljenjem Doka Riversa i Džoela Embida da poraz u majstorici kalja rezultat ostvaren u prvom delu sezone, a o mogućnosti da izađe iz ugovora sa Siksersima i iskoristi opciju samo je kratko rekao:

"Nisam ni razmišljao o tome. Definitivno bih voleo da vidim koji su limiti ovog tima, imali smo dobru ekipu i ove sezone, ali moramo da budemo bolji. Svi mi".

Filadelfija je svoju šansu propustila u šestoj utakmici, sedma je od početka drugog poluvremena bila Bostonova u svakom smislu te reči…

"Jako sam razočaran. Frustrira me sve to. Bili smo na nekoliko dobrih poseda od finala Istoka".

Džoel Embid i on su zakazali u odlučujućem meču, da li će naredne godine moći da odvedu Filu dalje od druge runde plej-ofa?

"Gledajte, samo smo jednu sezonu zajedno, a igrali smo protiv rivala koji su nekoliko godina u istom ili malo izmenjenom sastavu. Prošle godine su bili u finalu (Boston), tako da znaju šta je potrebno da bi se došlo do kraja. Mi smo tek na početku".

Džejson Tejtum je imao odrešene ruke da radi šta želi na terenu…

"Očigledno je da nismo uradili ništa da ga zaustavimo", ironično se smeje Harden i nastavlja:

"Pogađao je velike šuteve ceo meč. Vukao je prave poteze, mi smo pokušavali da ga zaustavimo, da ga udvajamo, ali je uvek imao dobru podršku saigrača. Kada je on krenuo, svi su krenuli, počeli su da pogađaju. Odbrana mora da radi svoj posao. Čak i kada udvajaš nekog, moraš da vodiš računa o igraču koji je slobodan. Oni su tim pun šutera".

Američka javnost uveliko spekuliše hoće li Dok Rivers ostati trener File, a Harden je kao jedan od glavnih razloga dolaska u klub naveo upravo njegovo prisustvo…

"Imam okej odnos sa Dokom", bilo je sve što je levoruki šuter rekao.


tagovi

Džejms HardenNBA ligaNBA plej-ofFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara