©AFP
©AFP

Haskiji još vladaju koledž košarkom: Zek Idi ni sa 37 poena nije mogao da spase Perdju

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 06:15

Branilac titule pobedom u finalu (75:60) ostao na tronu i postao prvi tim posle 17 godina kojem je to pošlo od ruke

Konektikat Haskiji su odbranili šampionski tron u univerzitetskoj košarci pobedivši Perdju Bojlermejkerse 75:60 u finalu.

Haskiji, koji su stigli do šeste krune u istoriji, su otišli ​​na poluvreme sa vođstvom od šest poena, ali su dominantnom defanzivnom igrom početkom drugog poluvremena uspeli da neutrališu rivala, te je klub iz Konektikata postao prvi muški tim koji je odbranio titulu šampiona posle 17 godina, odnosno od Florida Gatorsa i sezona 2006. i 2007.

Izabrane vesti

Uspeo je šampion NCAA turnira da posle prethodne, dominantne sezone odigra još jednu na visokom nivou, čak i ubedljiviju, te je potpuno zasluženo ostao na tronu - upisavši svih šest pobeda uz dvocifrenu razliku.

Očekivalo se da finale donese okršaj zvezda dva univerziteta Zeka Idija i Donovana Kilingena, međutim uspeo je šampion da nadmudri rivala i da fokus umesto na Edija preusmeri na ostale igrače.

Podatak da Zek Idi u pobedama beleži 24,9 poena u proseku, dok je u porazima imao 25 poena po utakmici, što znači da će talentovani košarkaš isporučiti zacrtan broj polona. Preusmerivši fokus na defanzivu i ostale igrače Perdjua, Konektikat je našao način da stigne do pobede u finalu. Iako je Idi utakmicu završio sa 37 poena, njegovi saigrači su potpuno neutralisani, pa je dvocifren učinak imao samo još Brejden Smit sa 12 poena.

Na drugoj strani, među Haskijima je čak četiri košarkaša upisalo više od 10 poena. Posebno inspirisan bio je Tristen Njuton koji je uz 20 poena zabeležio i sedam asistencija, dok su značajan doprinos imali i Stefon Kesl sa 15 poena, odnosno Donovan Kilingen i Kem Spenser sa po 11 poena.

Jedan od uzroka poraza Perdjua svakako je vio vrlo loš učinak za tri poena, odnosno samo jedan pogodak iz sedam pokušaja, a od statističkih parametara značajno na strani šampiona koji je odbranio tron su i ofanzivni skokovi s obzirom na to da su ih Haskiji imali čak 14, pet više od rivala.



tagovi

NCAA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara