Kodi Miler Mekintajer (Star Sport)
Kodi Miler Mekintajer (Star Sport)

Hauard forsirao šuteve i promašio produžetak, Real i Barsa rešavali u četvrtoj deonici

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.24. | 20:40

Ekipa Duška Ivanovića izgubila pred gostovanje Fenerbahčeu u Evroligi, Vanja Marinković postigao samo jedan poena za 14 minuta na parketu

Sva četiri španska evroligaša danas su igrala svoje mečeve u ACB ligi i dok su Real Madrid i Barselona opravdali uloge favorita protiv Breogana, odnosno Manrese, Valensija je poklekla pred Bilbaom, dok je Baskonija u neizvesnoj završnici izgubila od Huventuda.

Ekipa Duška Ivanovića se očigledno istrošila nakon evroligaškog trijumfa nad Asvelom obeleženim istorijskom partijom i tripl-dablom Kodija Milera Mekintajera, pa je doživela kiks na domaćem terenu i ostala ispod plej-of zone nakon 22. kola - 78:81.

Izabrane vesti

Ume da se užari ruka Markusa Hauarda, osetila je to na svojoj koži ove sezone Crvena zvezda, a prethodne Partizan, ali isto tako plejmejker Baskonije ume i da preteruje i forsira šut za tri poena i kada mu ne ide. Ovu, drugu situaciju imali smo danas u Fernando Buesa areni gde je Amerikanac ubacio četiri od 14 trojki.

Nakon što je Dominikanac Andres Felis (najbolji i najefikasniji igrač susreta sa 27 poena) na 71 sekund pre kraja meča pogodio za 81:78, Baskonija je tražila izjednačenje, ali je trojku promašio Estonac Sander Rajeste, a nakon što je odbranila napad, neprecizan hitac za produžetak ispalio je i Hauard koji je meč završio sa 22 poena. Mekintajer je na pet poena imao četiri skoka, ali i deset asistencija, dok je Vanja Marinković za 14 minuta na parktetu ubacio samo jedno slobodno bacanje.

Nešto ranije, Real je savladao Breogan (73:80), ali je posao morao da rešava u poslednjoj deonici u koju je ošao sa tri poena minusa. Ipak, odlučujući period u kojem je Kraljevski klub ubacio 26 poena obeležili su Kampaco, Tavares i Hezonja. Argentinac je meč završio sa 16 poena i sedam asistencija, Tavares je na 13 poena imao šest skokova, dok je hrvatski košarkaš svih šest poena ubacio u poslednjem kvartalu. Ipak, najefikasniji igrač Reala bio je Serhio Ljulj sa 17 poena i pet pogođenih trojki iz deset pokušaja.

Ni Barselona nije imala rešen meč protiv Manrese (77:87) do četvrte deonice. Ušli su Katalonci sa tri poena suficita u finalnih desetak minuta, ali su morali dobrano da se pomuče kako bi slomili otpor domaćina. Sredinom četvrtine bilo je 72:72, na oko dva minuta pre kraja disala je Manresa za vratom ekipi Rođera Grimaua i zaostajala 79:76. Ipak. probudio se tada Džabari Parker i postigao šest od preostalih osam poena Barselone do kraja meča. Upravo je Parker bio najefikasniji sa 16 poena, sveprisutni Satoranski imao je 15 poena uz četiri skoka i pet asistencija, dok su Brizuela i Ernangomez postigli po 12 poena.



tagovi

BaskonijaKodi Miler MekintajerMarkus Hauard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara