Danijel Heket (©Starsport)
Danijel Heket (©Starsport)

Heket postao najbolji italijanski strelac u Evroligi

Vreme čitanja: 1min | pet. 13.10.23. | 23:17

Košarkaš Virtusa iz Bolonje prešišao Luiđija Datomea na večnoj listi

Pregazio je Virtus ekipu Monaka i to na njenom terenu u drugom kolu Evrolige. Padala je kiša trojki u Gaston Medesan dvorani i uglavnom su završavale u košu domaćeg tima. Dve je ubacio i Danijel Heket, susret okončao sa osam poena i tako postao najbolji italijanski strelac u istoriji Evrolige.

Iskusni bek je tako došao do brojke od 2.283 poena na evrosceni, pa je iza sebe ostavio bivšeg košarkaša Fenerbahčea i Olimpije Milano, Luiđija Datomea (2.278).

Izabrane vesti

Rekord je pao još u drugoj četvrtini, kada je Heket ubacio dva penala. Dodao je po još trojku u prvoj i poslednjoj deonici i tako pomogao ekipi Luke Bankija da ostvari ubedljiv trijumf.

Iskusni italijanski internacionalac je tako došao do brojke od 219 evroligaških poena u dresu Virtusa. Daleko najviše ubacio je kao član moskovskog CSKA (862), dok je 425 postigao u dresu Olimpije Milano, 279 kao košarkaš Montepaskija, 249 kao član Olimpijakosa i još toliko pod bojama nemačkog Brose Bamberga. Na 277 nastupa prosečno ima 8,2 poena.

Heket je otpočeo svoju 12. sezonu u Evroligi, a penzionisanom Datomeu je bilo potrebno 13 sezona, ali i 273 meča da postavi rekord. Jasno je da će košarkaš Virtusa imati još mnogo prilika da dodatno učvrsti poziciju na čelu večne liste i možda postavi nedostižnu granicu za nadolazeće generacije.



tagovi

Danijel HeketVirtus BolonjaLuiđi Datome

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara