""
""

Blizu 30.000 navijača dočekalo srebrne Orlove! (FOTO) (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.09.14. | 21:12

Spektakularan doček za srebrne heroje iz Španije

Blizu 30.000 srpskih navijača priredilo je večeras spektakularan dočekan za košarkaše Srbije na platou ispred Starog dvora. Oduševljena masa je prvo pozdravila sve članove stručnog štaba, a onda su jedan po jedan na čuveni balkon počeli da izlaze srebrni heroji i dobijaju ovacije frenetične publike. 

Izabrane vesti

Burnim apaluzima su pozdravljeni i naš svetski prvak u rvanju Davor Štefanek, kao i zlatna ženska reprezentacija u streljaštvu. 

Navijačima se sa čuvenog balkona prvi obratio selektor Sale Đorđević.
"Pre svega, hvala vama, ovo je srce Srbije. I 95. godine izašli ste pred ovaj balkon, sada smo i mi došli ovde, da se vama zahvalimo što ste nam dali snagu da osvojimo ovu medalju", rekao je Sale Nacionale.  

A, onda je prozvao masu da počne sa skandiranjima! Pravi šou počeo je kada je zagrmela nezvanična himna košatraša "Igraj i pobedi"! Navijači su znali svaki takt pesme, a bakljade su osijavale nebo!

U izjavama za RTS na balkonu Starog dvora naši košarkaši nisu krili oduševljenje dočekom i istakli su zadovoljstbvo što je košarka opet na mestu koje joj i pripada u našoj zemlji. 
"Ovo posvećujem kondicionom treneru Srđanu Sariću, iz bolnice je došao danas da nas pozdravi. Kažu da ovo ispod balkona nije bilo punije još od Novaka Đokovića", rekao je na dočeku Bogdan Bogdanović

Srebrni heroji su došli u domovinu oko 19.00 časova kada je avion iz Španije sleteo na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu. Posle kraće konferencije za medije i pauze, autobus sa Orlovima se uputio ka Starom dvoru. 

Orlovi su od stjuardesa dobili tortu u znak zahvalnosti za sve što su uradili za svoju zemlju na Mundobasketu u Španiji, a tokom vožnje u avionu selektor Đorđević i ostatak ekipe je skandiranjima „Krle, ostani!“ pokušavao da ubedi kapitena da promeni odluku o odlasku u reprezentativnu penziju.

Čim su dotakli tlo beogradskog aerodromu, naši momci su zagrmeli sa njihovom himnom "Igraj i pobedi, ponosno se vrati...", a potom i sloganima "Volim te Srbijo" i "Šampioniiiii". U toku leta delio se šampanjac, svi igrači su se potpisivali jedni drugima na majice... Pevalo se i "Tegi skini se" u nekoliko navrata... 

 


tagovi

Mundobasket2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara