Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Himki nastavio nizbrdicom i u Barseloni

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.12.20. | 20:59

Katalonci rutinski upisali 11. trijumf u Evroligi

Košarkaši Himkija nastavili su rezultatskom nizbrdicom i u Barseloni, pretrpevši šesti uzastopni poraz u Evroligi - 87:74. Realno, malo ko je i očekivao da će ekipa Rimasa Kurtinaitisa koji je od pre nekoliko dana dobio pomoć na trenerskoj klupi, angažovanjem srpskog stručnjaka Aleksandra Trifunovića, rezultatski drugačije da prođe u duelu sa Kataloncima koji su nastavili da drže korak sa CSKA na čelu tabele.

Barselona je od uvodnih do poslednjih minuta kontrolisala ritam i rezultat, u jednom trenutku poslednje četvrtine odskočila na maksimalnih 81:64, da bi na kraju rutinski privela meč kraju.

Izabrane vesti

Domaćina su do 11. pobede u Evroligi predvodili Nikola Mirotić sa 24 i Kori Higins sa četiri poena manje. Aleks Abrines je dodao 13, a Pjer Oriola 10 poena.

Po običaju, Aleksej Šved je sa 22 poena, 9 skokova i 6 asistencija bio najproduktivniji u redovima evroligaškog fenjeraša, Sergej Karašjov i Džordan Miki upisali su po 13 poena, dok je Stefan Jović za nešto više od 19 minuta zabeležio 3 poena, po skok, asistenciju i 2 ukradene lopte.



tagovi

KK BarselonaKK HimkiNikola MirotićStefan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara