""
""

Hrvatima teško pao poraz: Grci i njihove fore, Spanulisu na ime sviraju nepostojeće faulove

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.15. | 23:32

Roko Leni Ukić se unervozio posle poraza od Grka i strah ga je da neuspeh ne ostavi traga na ekipi pred nastavak tamičenja

Sa velikim oečkivanjima su Hrvati dočekali drugi meč na Evrobasketu i derbi protiv Grčke. Ovo je trebalo da bude najbolja provera za Hrvatsku u grupi. Ipak, nije im bila dovoljna ni prednost domaćeg terena. Preiskusni Grci su na kraju slavili u Zagrebu.

Izabrane vesti

Za reprezentaciju koja očekuje da se bori za medalju poraz od najozbiljnijeg rivala u grupi nije dobar znak. Vidi se to i po izjavama hrvatskih košarkaša koji nisu krili da ih je ovaj poraz iznervirao.
“Ovo mi je teško palo. Poslednjih pet minuta smo ostali bez snage. Igrali smo bez dva važna igrača, dobro smo se držali 35 minuta i onda su nas uhvatili na svoje fore. Sudije su svirale dva faula na Spanulisovo ime i to je bilo to. Šteta”, rekao je plemjker Roko Leni Ukić.

Hrvate sada očekuje Makedonci u trećem kolu.
“Imamo kvalitet, možemo da igramo sa svima. Grčka je predobra ekipa da ne bi iskoristila naš pad u poslednjim minutima. Makedonija? Sigurno nije ni blizu kvalitet Grčke, ali ovaj poraz bi mogao da ostavi traga na nama. Moramo da se vratimo i odigramo muški”, dodao je Ukić.

Poraz je teško pao i Dariju Šariću.
“Ovo je nagore emocionalno pražnjenje. Imali smo 10, 11 razlike. Nismo napravili taj korak više da odemo na 15 razlike. Teško je sada nešto pametno reći. Nadamo se da ćemo preostale utakmice odigrati kako treba. Imamo igru, rezultat je zasad jedna pobeda, jedan poraz. Valjda ćemo biti na nivou u nastavku turnira”, rekao je Šarić

(FOTO: Action images)


tagovi

Roko Leni UkićKošarkaška reprezentacija HrvatskeEvrobasket 2015Dario Šarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara