Aco Petrović (MN press)
Aco Petrović (MN press)

Hrvatski stručnjak na putu povratka u klupsku košarku

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.05.21. | 11:26

Aco Petrović jedan od dvojice kandidata za klupu Pezara čiji je dres nosio pre 33 godine

Aleksandar Petrović bi posle sedam godina i ne baš uspešnog izleta u Viljnus, kao trener Ritasa, mogao da se vrati na trenersku stolicu nekog kluba, ali i posle 33 godine da uđe u svlačionicu kluba čiji je dres nosio jednu sezonu. Kako pišu italijanski mediji, hrvatski stručnjak koji je od 2017. godine selektor Brazila, jedan je od dvojice najozbiljnijih kandidata za šefa stručnog štaba Pezara.

Drugi je kandidat je selektor Italije Mateo Saketi koji se u decembru razišao sa Fortitudom. Saketi je prethodno slovio kao najozbiljnija opcija za trenera Varezea, ali se uprava navodno već odlučila za Adrijana Vertematija, aktuelnog asistenta Andree Trinkijerija u Bajernu koji će preuzeti tim po završetku sezone u Bundesligi.

Izabrane vesti

Ukoliko se Pezaro ne dogovori sa Petrovićem ili Saketijem, treća opcija je Alesandro Ramalji koji je u februaru preuzeo drugoligaša Veronu.

Ukoliko bude izabran, Petrović će preuzeti Pezaro tek pošto završi obaveze u nacionalnom timu Brazila koji očekuje predolimpijski turnir u Splitu, na kome će uz domaćina Hravtske učestvovati još Tunis, Nemačka, Rusija i Meksiko.


tagovi

Aco PetrovićPezaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara