Rođer Grimau (©Starsport)
Rođer Grimau (©Starsport)

I u Španiji frka zbog Kupa, u Barsi besni: Nama pričaju da ovo nije NBA, a njima tri faula za 34 minuta?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 11:08

Posle finala Kupa kralja u kojem je Real slavio sa 96:85

U Srbiji se priča o budžetima i pomoći države, u Španiji o suđenju. Jer iako je svima jasno da je Real ove sezone jednostavno jači tim od Barselone, Katalonci se ne mire sa porazom i za izgubljeno finale Kupa kralja odgovornost barem delimično prebacuju na sudije.

Trener Rođer Grimau nije mogao da se suzdrži posle Realove pobede (96:85) na krilima Fakunda Kampaca i Vensana Poarjea. Zasmetalo mu je to što je Jan Veseli morao van igre zbog ličnih grešaka, još više to što su Realovi igrači na liniju penala išli 24 puta naspram 13 bacanja za Blaugranu.

Izabrane vesti

U pojedinim trenucima su nas preterano kažnjavali”, rekao je posle meča Grimau u kamere televizije Movistar+.

U razmaku od tri minuta nam isključe jednog od najboljih igrača (Jana Veselog, prim.aut), dok kod njih pojedinci igraju po 34 minuta i imaju po tri faula. Nisam siguran da je kriterijum bio isti. Ne mogu sve to da razumem, ne mogu da razumem da u isto vreme Viliju (Ernangomezu) sviraju tehničku grešku dok mu govore: ‘Nije ti ovo NBA, dečko’”, besan je bio Grimau.

Nije jedini. Plemejker Nikolas Laprovitola  slično razmišlja.

Nisam ja koji treba da priča o tome i da kritikuje, ali suđenje nije bilo dobro”, rekao je Laprovitola, možda frustriran bledi izdanjem zaokruženim sa svega šest poena, dva skoka i četiri asistencije.

Aleks Abrines nešto umereniji, ali…

Ne mislim da smo izgubili zbog sudija, ofanzivni skok nije radio. Ali istina je da kriterijum nije bio isti i da su nas sasekli u nekoliko akcija kada smo se vraćali u meč”.


tagovi

KK BarselonaKK Real MadridRođer GrimauAleks AbrinesNikolas Laprovitola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara