""
""

Igokea ima jasan cilj: Posle Mege pada i Sutjeska

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.01.16. | 14:39

“Sveli smo Megu na 75 poena, svi znaju da je to jako teško”, poručuje Nikola Pešaković

Košarkaši Igokee ostvarili su vrednu pobedu u poslednjoj utakmici 19. runde ABA lige jer su savladali kvalitetnu ekipu Mege ( 80:75). Značajan doprinos sedmom trijumfu tima iz Aleksandrovca dao je i bek Nikola Pešaković koji za Mozzart Sport kaže da su njegovi saigrači poslednjom pobedom vratili poljuljano samopuzdanje.

Stigli smo do značajnih bodova i vratili smo se na psihološkom planu. Gosti jesu bili oslabljeni, ali to ne umanjuje naš uspeh jer smo ih sveli na 75 poena. Dobro je poznato da četa Dejana Milojevića lako ubaci i po 90 koševa. Uložili smo dosta energije, borbe i prekinuli smo negativan niz zbog koga su nas mnogi već otpisali”, rekao je Pešaković.

Izabrane vesti

Zatvorili ste minulo i otvarate naredno kolo Jadrana. Ponovo igrate derbi u borbi za  opstanak?
Tačno tako, gostujemo u Nikšiću ekipi Sutjeske. Imamo identičan odnos pobeda i poraza, ali smo ih lako pobedili u prvoj utakmici. Ipak, naši domaćini imaju prednost što igraju pred svojim navijačima, zatim pojačali su se  sa Vardom i Rašom, ali to su sad ti rosteri, više nema dovođenja novih igrača. Idemo na pobedu ili da sačuvamo koš razliku iz prvog meča pošto će se na  kraju praviti krugovi”.

Timovi od pete do poslednje pozicije su na jednu pobedu, MZT ima osam, a Tajfun trijumf manje?

Tabela sve govori, praktično će se deset ekipa boriti za opstanak. Mi moramo potvrditi da imamo tim za sredinu tabele. Trudićemo se da savladamo Cibonu, Zvezdu i Zadar u Laktašima i da napravimo dva brejka, protiv Sutjeske i Krke. Nećemo dopustiti da utakmica poslednjeg kola i gostovanje Tajfunu odlučuje o našoj sudbini”, rekao je na kraju Pešaković.

Meč Sutjeska-Igokea igra se u petak u 20 časova.

Piše: Đurđe Mečanin

 


tagovi

SuperligaSrbijaNikola PešakovićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara