Košarkaši Igokee (©ABA/FMP)
Košarkaši Igokee (©ABA/FMP)

Igokea otvara Ligu šampiona: Grupa kvalitetna, ali nema predaje

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 11:48

Strateg tima iz Laktaša Dragan Bajić optimističan pred duel 1. kola Grupe E protiv PAOK-a

Posle velikog prošlogodišnjeg uspeha u FIBA Ligi šampiona, košarkaši Igokee će i ove sezone imati priliku da se suprotstave kvalitetnim evropskim ekipama. U prošloj sezoni ovog takmičenja, koja je bila premijerna za BiH predstavnika, ostavljen je fantastičan utisak, te mimo svih očekivanja ostvaren plasman u TOP 16 fazu. Porazom od španskog San Pablo Burgosa Igosi nisu uspeli da naprave još veći podvig i plasiraju se u TOP 8, ali je, bez obzira na to, u potpunosti osvetlan obraz BiH košarke.

18.30: (1,45) Igokea (15,0) PAOK (3,05)

Izabrane vesti

Lestvica uspeha je sada pomerena, pa se može očekivati da tim iz Laktaša ne bude samo puki prolaznik. Motiv više svakako je činjenica da Igokea ove godine kreće iz grupne faze, dok je prošle sezone to morala da uradi od početka kvalifikacija. U Grupi E igraće protiv grčkog PAOK-a, turskog Galatasaraja i češkog Nimburka, što je svakako velika za stvar za košarku na ovim prostorima, o čemu je govorio i trener Igokee Dragan Bajić.

Radi se o eminentnom takmičenju sa kvalitetnim klubovima, koja imaju ogromna ulaganja. Velika stvar za naš klub je to što smo uopšte našli svoje mesto. Grupa je atraktivna, sa velikim imenima. Reč je o klubovima koji imaju mnogo veće budžete, a i mnogo veće ambicije u odnosu na nas. Međutim, sličan slučaj je bio i prošle godine, ali smo mi pružili maksimalan otpor svakom protivniku i beležili dobre rezultate. Isto očekujem i ove sezone. Neće biti lako ponoviti rezultat iz prošle sezone, ali ja kao trener moram da verujem u ono što radim, moram da verujem u momke koje sam selektirao, i samo tako možemo očekivati da napravimo dobar posao“, istakao je Bajić.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Strateg tima iz Laktaša potom se osvrnuo na prvog protivnika, solunski PAOK, koji gostuje u Bosni i Hercegovini večeras od 18.30.

Da budem iskren, što se tiče njihovih utakmica, slabo imamo materijala. Oni su pre par dana odigrali prvo kolo u grčkom prvenstvu, ali gledajući roster kažem da je to ozbiljan tim i sama ulaganja pokazatelj su da je PAOK u Ligu šampiona ušao sa namerom da napravi dobar rezultat. Međutim, mi smo domaćini. Sigurno je da se mi puno pitamo, a to ću i tražiti od svojih igrača. Ono što je bitno jeste da izvučem maksimalnu energiju iz njih, da daju maksimum, a ako nam se ukaže šansa za pobedom, ja sam ubeđen da ćemo je znati iskoristiti. Ključni faktor će sigurno biti odbrana, i ako to dobro odradimo, verujem da možemo do pobede“, zaključio je Dragan Bajić.

FIBA LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Grupa E

Utorak

18.30: (1,45) Igokea (15,0) PAOK (3,05)

Sreda

20.00: Galatasaraj - Nimburk

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FIBA Liga šampionaIgokeaKK PAOKDragan Bajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara