Entoni Klemons (ABA LIGA – Partizan / Dragana Stjepanović)
Entoni Klemons (ABA LIGA – Partizan / Dragana Stjepanović)

Igokea živi, Klemons overio Burgos na sekund pre kraja

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 21:20

Druga pobeda ekipe Dragana Bajića u drugoj fazi FIBA Lige šampiona

Igokea ne odustaje od plasmana u nokaut fazu FIBA Lige šampiona, Igokea je ravnopravni takmac s španskim takmacima! Tim Dragana Bajića preživeo je pravu dramu u Aleksandrovcu i na kraju naneo prvi poraz Burgosu u Grupi J nakon pobedničkog koša Entonija Klemonsa na sekund do kraja susreta – 77:75 (16:21, 20:12, 21:20, 20:22).

Kakvu je samo pobedu odnela Igokea. Na granici pucanja živaca, jer je praktično sve do završna dva minuta maksimalna razlika na obe strane bila tek poena! Na nešto više od tri minuta do kraja Igokea je uspela da ode na +6 posle minijatura heroja trijumfa Klemonsa. Trojka, pa dvojka, pa asistencija Džekiju Karmajklu za “2+1“, pa je Igokea na tačno dva minuta do kraja imala 73:67 u rukama. Ali, posle tih pogodaka domaćin je upao u krizu koja je trajala praktično do poslednjih nekoliko sekundi meča. To je San Pablo iskoristio da preko Aleksa Renfroa i Žasijela Rivera stigne na samo poen zaostatka na samo 25 sekundi do kraja. Klemons se u ključnim momentima probudio ubacio dva slobodna bacanja što je umalo pokvario Tadus Mekfaden trojkom uz 12 sekundi na semaforu. Ipak, Bajićev tajm-aut je upalio jer je Klemons uspeo da izvrši zacrtano i donese pobedu sekund pre kraja!

Izabrane vesti

Klemons je u drugoj pobedi Igokee ubacio 20 poena (7/12 iz igre, 2/5 za tri), Stiven Grej je dodao 10 poena, a Nikola Jovanović osam poena i šest skokova. Karmajkl je imao devet poena i pet skokova, Stefan Pot devet poena i sedam asistencija za nešto manje od 15 minuta, dok je Dalibor Ilić za 24 minuta ubacio četiri poena, uz dve uhvaćene lopte. Na drugoj strani Rivero je ubacio 17, Vitor Benite 12, a Dejan Kravić 11 poena, uz pet skokova i dve asistencije.

FIBA LIGA ŠAMPIONA, GRUPNA FAZA - 5. KOLO

GRUPA J

Utorak

Igokea – San Pablo Burgos 77:75

/Klemons 20 – Rivero 17/



tagovi

FIBA Liga šampionaNikola JovanovićIgokeaSan Pablo BurgosStefan PotDalibor Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara