Džon Vol proleteo kroz odbranu Lejkersa (AFP)
Džon Vol proleteo kroz odbranu Lejkersa (AFP)

Igra Lebron kao mladić, ali derbi el-eja obeležili povratnici Vol i Lenard (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.10.22. | 07:06

Džon Vol se vratio na teren posle 18 meseci i opet je brz kao munja, Klipersi pobedili Lejkerse

Svoju 20. sezonu u NBA ligi Lebron Džejms je otvorio tako što je celom svetu pokazao da i u 38. godini života može da igra košarku kao mladić, da je sposoban da uhvati loptu ispod svog koša, istrči na drugu stranu, probije se kroz odbranu i protivnički reket i završi kontru zakucavanjem. Međutim, okršaj u Stejpls centru između Los Anđeles Lejkersa i Klipersa obeležio je povratak na teren Džona Vola i Kavaija Lenarda. Dvojac Klipersa počeo je utakmicu na klupi, ali je govorom tela na terenu vrlo brzo pokazao će uz njegovu pomoć ovaj tim igrati ozbiljnu ulogu u novoj NBA sezoni.

Iako su dva puta, u drugoj, odnosno četvrtoj deonici uspevali da istope dvocifrenu prednost rivala, Lejkersi su na kraju ipak poklekli pred gradskim rivalom - 97:103. Presudila je u velikoj meri činjenica da je ekipa Darvina Hema imala samo trojicu dvocifrenih košarkaša. Džejms (20), Entoni Dejvis (25) i Loni Voker (26) su zajedno postigli 71 poen, a izostao je doprinos Rasela Vestbruka koji se večeras poprilično obrukao šutem iz igre 0/11.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Klipersi su mnogo bolje rasporedili poene, pa su tako u svojim redovima imali čak šestoricu sa dvocifrenim učinkom, odnosno dvojicu kojima je nedostao koš za pomenutu statistiku. U vrhu liste strelaca Klipersa bili su povratnici Vol i Lenard. Vol koji je zbog ogromnih problema sa ahilovom tetivom poslednji put terena video aprila 2021. godine ubacio je 15 poena, a Lenard koji se oporavio od povrede prednjih ukrštenih ligamenata, jedan manje. Međutim, još interesantnije od pukog broja poena jeste činjenica da je Vol i nakon povrede i dalje ekstremno brz, praktično neuhvatljiv za protivničke čuvare.

Već u prvoj četvrtini Klipersi su zasuli koš Lejkersa sa 35 poena i do pet i po minuta pre odlaska na veliki odmor vodili 62:46. A onda je usledila serija Lebrona i drugova od 20:4 za rezultatski egal posle 24 minuta igre. Klipersi su se u trećoj deonici ponovo odlepili, uglavnom imali dvocifrenu prednost, ali su u odlučujućem periodu Lejkersi ponovo počeli da tope vođstvo rivala.

Imali su nominalni domaćini u poslednjih 12 minuta nekoliko sjajnih sekvenci kada je delovalo da bi osim vraćanja egala mogli potpuno da prelome meč, ali to se nije dogodilo. Hem je dovoljno verovao Vestbruku da ga uprkos činjenici da ništa nije pogodio časti sa nekoliko minuta u završnici susreta. Tom odlukom kao da je pucao sebi u nogu, jer je Vestbruk u nekoliko navrata odlučio da troši lopte i ponovo testira sraman šut.

U međuvremenu se povratnici nisu plašili da preuzmu odgovornost te su baš Lenard i Vol zasijali od trenutka kada je na šest i po minuta pre kraja gost vodio 92:91. Od narednih 11 poena Klipersa, Kavai je ubacio sedam, Vol pomogao sa još dva i duel je bio rešen.

NBA - REZULTATI

Filadelfija - Milvoki 88:90

/Harden 31 - Adetokunbo 21/

LA Lejkers - LA Klipers 97:101

/Voker 26 - Vol 15/



tagovi

Los Anđeles KlipersLA LejkersLejkersiLos Anđeles LejkersLebron DžejmsEntoni DejvisDžon VolIvica ZubacMarkif Moris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara