Kris Midlton (AFP)
Kris Midlton (AFP)

Igraće se sedma! Midltonova partija karijere, moćni Janis i opasni Džru oduvali Bruklin

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.06.21. | 05:14

Triling Baksa ubacio 89 od ukupno 104 poena celog tima i izborio majstoricu

Serija se nastavlja, igraće se prekosutra i sedma utakmica u polufinalnom okršaju Milvokija i Bruklina za plasman u finale Istoka.

Baksi su večeras opet iskoristili prednost domaćeg terena i lakše nego što se očekivalio pobedili Netse 104:89 za 3:3 u ukupnom skoru. Mogli bi Netsi gorko da zažale za onom trećom utakmicom kada su imali 3:0 na tacni...

Izabrane vesti

Uoči sezone je Bruklin formirao zvezdani triling sa Durentom, Irvingom i Hardenom za koji su mnogi pomislili da će se prošetati do prstena, ali priča bi mogla da se završi pod nogama Milvokijevog sjajnog trilinga AdetokumboMidltonHolidej.

Fenomenalni Kris Midlton u partiji karijere, opet vrhunski Janis Adetokumbo i odlični Džru Holidej su zajedno ubacili 89 od ukupno 104 poena Milvokija! Midlton je sa 38 poena odigrao najefikasniji meč u plej-of karijeri šutirajući iz igre sjajnih 11/16. Janis je uz 30 poena dodao i čak 17 skokova, dok je Holidej ubacio 21 poena uz osam skokova i pet asistencija. Midlton i Adetokumbo su postali prvi tandem u NBA plej-ofu koji je u jednoj utakmici imao po 30 poena i 10 skokova još od Šakila o Nila i Kobija Brajanta. Na drugoj strani je Kevin Durent imao 30 poena i 11 skokova, ali i 15/30 iz igre dok je očigledno roviti Harden završio meč sa skromnih 16 poena i samo devet pokušaja iz igre.

Odlično je Milvoki otvorio meč, a Janis Adetokumbo je bio nezaustavljiv za Netse. Iako su ga faulirali i čak sedam puta ga slali na liniju penala, Grk je uspeo da im za 12 minuta ubaci 11 poena. Probijao je kroz reket kako je hteo, dominirao u skoku i bio najzaslužniji za to što su Baksi već u prvoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost. Durent je bio jedini raspoložen u Netsima na startu, Harden je ubacio samo tri poena i videlo se po pokretima da je rovit i da igra u strahu od nove povrede. Čak nije smeo ni kontre da istračava...

Vodio je Milvoki desetak razlike i u drugoj četvrtini, proradili su Mildton i Holidej dok su Netsi konačno dobili poene Hardena koje su čekali i odličnu rolu Grifina pa su sprečili domaćina da se odlepi.

Durent je sa 13 vezanih poena u trećoj četvrtini održavao Bruklin u životu i pomogao mu da priđe na samo pet poena zaostatka, ali razigrani Midlton je nastavio da rešeta i vratio Bakse na plus 11 uoči poslednjeg kvartala. Ubacio je 27 poena za prve tri četvrtine.

Ipak, Bruklin uspeva da se četvrtoj četvrtini vrati u igru preko Durenta i Herisa i da smanji opet na samo pet razlike. Delovalo je tada da Baski gube tlo pod nogama, a onda su napravili furioznu seriju. Milvoki je za dva minuta napravio niz 14:0 preko Midltona, Adetokumba i Holideja i stigao do nedostižnih 96:77 šest minuta pre kraja, a Janis je seriju zatvorio kucanjem u facu Grina. Sve je bilo gotovo...

Igraće se sedma utakmica za dva dana.


tagovi

Kris MidltonJanis AdetokunboKevin DurantDžejms HardenBruklin NetsMilvoki Baks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara