Viktor Vembanjama (©AFP)
Viktor Vembanjama (©AFP)

Igraće se strašna košarka u Parizu – Vembanjama u timu Francuske na Olimpijskim igrama

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 13:42

Prvi pik na draftu ne ostavlja ni najmanju dilemu

Svetsko prvenstvo je iza nas, ali na reprezentativnom nivou, bar u košarkaškom svetu u kome NBA liga diktira sve trendove, ništa nije važno kao Olimpijske igre. I već sada se čini da ćemo dogodine u Parizu – i ne samo tamo, nego i u Lilu gde će se igrati prva faza turnira – zaista moći da uživamo u najboljo košarci.

Nije tajna da su Amerikanci već najavili sklapanje drim-tima koji bi trebalo da poslednji put predvode legendarni asovi poput Lebrona Džejmsa, Stefa Karija i Kevina Duranta, a lepe vesti stižu i za domaćine turnira, jer je Viktor Vembanjama najavio da će sigurno biti deo reprezentacije Francuske.

Izabrane vesti

Velika stvar za Trikolore, jer ipak govorimo o prvom piku sa ovogodišnjeg NBA drafta, a posebno imajući u vidu da je Francuska ozbiljno podbacila na Mundobasketu na kome nije prošla ni prvu fazu takmičenja.

Uspeh na Olimpijskim igrama bi bio velika priča. I neće biti drugog cilja osim zlata. Naravno da ću igrati na Olimpijskim igrama”, rekao je Vembanjama za Ekip.

Gledao sam i Svetsko prvenstvo, rezultat je bio razočaravajuć. Međutim, nisam zabrinut, niti bilo koga osuđujem… To sve ne menja činjenicu da možemo da napravimo nešto u Parizu sledeće godine”, dodao je igrač San Antonio.

---------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

----------

Sad, jeste njemu tek 19 godina i možda se prevelika frka oko ovog momka, ali NBA stručnjaci su uvereni da bi Vembanjama mogao da u sezonama pred nama izraste u, što bi Amerikanci rekli, “gejm čejndžera”, čoveka koji će promeniti košarku. Jeste mršav za centra, ali ima 224 centimetara, raspon ruku još mnogo veći, a ima i mekan šut i kretnje koje pre odgovaraju bekovima ili niskim krilima.

Na Svetsko prvenstvo nije išao, jer… Pa, niko suštinski ne ide pre debitantske sezone u NBA ligi. Posebno ne tako mlad i sa tako neuobičajeim telom. Nema sumnje da će ga Amerikanci preobraziti kroz koju godinu.

U smislu razvoja i brige za zdravlje nije bilo realno da sada igram. Nadam se da će ljudi razumeti. I ja sam frustriran. Francuska reprezentacija je i dalje moj fokus. Želim da osvojim što je više titula sa njom, ali ovo je nužna žrtva”, govorio je još ranije.

Vembanjama je za Francusku debitovao prošlog novembra u kvalifikacijama za Mundobasket i do sada je odigrao četiri utakmice uz prosek od 19 poena i 8,3 skoka.


tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeViktor VembanjamaPariz 2024

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara