Košarkaši Olimpijakosa (Star sport)
Košarkaši Olimpijakosa (Star sport)

Igrači Olimpijakosa su preumorni, jedan od junaka pobede se odmah setio Dude Ivkovića

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.11.23. | 01:08

Alek Piters oborio rekord po vremenu porovedenom na terenu

Desetkovan je bio Olimpijakos protiv Crvene zvezde zbog povreda ali je i sa devetoricom igrača uspeo da izvuče pobedu i zatvori duplo kolo sa maksimalnim učinkom.

Alek Piters je odigrao najbolji meč karijere u Evroligi, ubacio 28 poena ali je oborio i lični rekord po minutaži. Proveo je na terenu neverovatnih 39 minuta i sedam sekundi!

Izabrane vesti

Nije hteo sebe da ističe u prvi plan...

„Svi smo hteli da uložimo makimalan trud jer nam fale igrači. Da nisam ja bio najefikasniji, iskočio bi neko drugi. Strašan posao smo odradili. Kapa dole Mustafi Falu, mnogo toga je večeras odradio. Bilo ga je svugde, u odbrani i u napadu. Daje koševe, skače, asistira...“, rekao je Peters posle meča.

Fal je zaista zaključao reket i predstavljao ogromnu prevagu pod košem iako je u intervalu od 48 sati odigrao preko 70 minuta.

„Svi sno morali da iskočimo i pružimo više jer smo imali mnogo povređenih igrača. Ja sam dao sve od sebe i sada čekam Milutinova da se vrati i da podelimo minutažu“, rekao je Fal.

O saradnji sa Pitersom na terenu:

„Imamo dobar odnos, a i tim izvlači korist od toga. On je jako inteligentan igrač, dobro se kreće i podseća me na Sašu Vezenkova jer je uvek na pravom mestu da mu dodam loptu“, dodao je centar Olimpijakosa.

Jedan od diskretnih junaka pobede je bio Kostas Papanikolau koji je u poslednjoj četvrtini pogodio mnogo važnu trojku.

„Sećam se da mi je pokojni Duda Ivković jednom rekao: ’Nemoj da forsiraš, pusti da utakmica dođe tebi’. To je ono što se desilo večeras. Ako me nešto karakteriše svih ovih godina, onda je to moj instinkt koji uvek pratim. Nekada me odvede dobrim putem, nekada ne“, rekao je Papanikolau.

Podsetio je na kadorvsku situaciju u timu...

„Možda vam zvuči trivijalno ali svim nam je teško što ne možemo da odradimo normalan zajednički trening. Ne govorim to kao izgovor jer i ostale ekipe imaju probleme sa povredama. Svaku utakmicu se dovijamo i pokušavamo da to prevaziđemo. Ali ovo svakako nisu normalne situacije. Sve ovo nam donosi i dodatni umor koji dodatno pogoršava stavri. Ne možete da vidite napredak tima, šta je dobro, a šta nije. Bitno je da ipak nekako nalazimo rešenja i da pobeđujemo“.

Posebno je pohvalio saigrače Aleka Petersa i Mustafu Fala.

„Alek je bio strpljiv prošle sezone i gledao magičnu sezonu Saše Vezenkova. Ove sezone je dobio više vremena i prostora u igri. Sada vidimo da je igrač za velike klubove i zašto je osvajao Evroligu. Nije slučajnost što je igrao u Efesu i CSKA. Način na koji igramo mu pomaže da postiže više koševa. Mnogo je košarke u njemu. Kod Mustafe vidimo isto ono što je pružao i prošle sezone. Ako smo mi od dva metra preumorni zamislite kako je njemu. Našao je ulogu i ritam i mnogo nam pomaže“, završio je Papanikolau.


tagovi

KK OlimpijakosAlek PitersKostas PapanikolauMustafa Fal

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara