Aleks Gavrilović i Stefan Miljenović (©ABA league/Dragana Stjepanović)
Aleks Gavrilović i Stefan Miljenović (©ABA league/Dragana Stjepanović)

Igrala se Megina deca: Dabl-dabl Đurišića, umalo tripl-dabl Miljenovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.24. | 14:09

Izvrsna partija i Uroša Plavšića protiv Mornara…

Prolazila je Mega kroz omanju krizu posle prelaska Nikole Topića u Crvenu zvezdu, povezala je tri poraza u regionalnom takmičenju. Partizan Mozzart Bet, Budućnost i Zadar su pusivali poraze protiv tima Marka Baraća, ali fenjeraš Mornar u hali “Ranko Žeravica” nije imao šta da traži. Ispraćen je ‘stotkom’ u Bar – 101:87.

Mega je u zoni plej-ofa, Mega je na 50 odsto učinka u ABA ligi i njeni najbolji igrači opet su raširili krila. Igrala su se deca na Novom Beogradu, deklasirala Mornar, a Stefanu Miljenoviću nije previše nedostajalo da ponovi partije kakve su na Jadranu imali samo Luka Božić, Čester Mejson i Feliks Kojadinović. Tri asistencije su mu nedostajale za tripl-dabl.

Izabrane vesti

U prvom poluvrmenu Mornar je bio konkurentan, vodila je ekipa Mihaila Pavićevića, ali je u nastavku primila preko 50 poena! Sve je polazilo za rukom Stefanu Miljenoviću, koji je pored sedam asistencija upisao i 16 poena, deset skokova i tri ukradene lopte. Proveo je preko 30 minuta na parketu, imao najveću minutažu, uz Nikolu Đurišića.

Bek rođen u Gentu je zajedno sa Stefanom Miljenovićem hranio saigrače loptama, pogotovo kapitena Uroša Plavšića. Zabeležio je 12 asistencija Nikola Đurišić, a imao je i jednak broj poena. Kada se na sve to doda da je kapiten takođe ostvario dabl-dabl – 18 peona i deset skokova, te da je ovaj tercet gro poena dao u drugom poluvremenu, jasno je zašto Mornar nije bio ni blizu iako je Markus Vejters odigrao najbolji meč u klubu iz Bara.

Amerikanac je usred sezone pojačao tim Mihaila Pavićevića, ovo mu je bio 11. meč za Mornar u ABA ligi i samo jednom nije bio dvocifren. I igra sve bolje i bolje. U prošlom kolu je Ciboni dao 22 poena, a Megi je ubacio čak 29. Ipak, bilo je to nedovoljno da Barani upišu petu pobedu i odlepe se sa samog dna.

Stefan Miljenović, Nikola Đurišić i Uroš Plavšić nosili su Megu, ali imali su obilatu pomoć inostranih pojačanja. Turski bek Omerdžan Iljasoglu i hrvatski krilni centar Andrija Jelavić trijumfu su doprineli sa po 13 poena. Pored njih dvocifren je bio još Petar Kovačević. Momak rođen u Podgorici isporučio je deset poena.

ABA LIGA - 20. KOLO:

Subota

Cedevita Olimpija - FMP 82:74

/Dragić, Blažič 15 - Rebac 21/

Split - Budućnost 75:81

/Saliven 17 - Mekinli 19/

Cibona - Krka 91:63

/Vuković 23 - Špan 14/

Nedelja

Mega – Mornar 101:87

/Plavšić 18 – Vejters 29/

17.00: (7,50) Igokea (23,0) Partizan Mozzart Bet (1,10)

19.00: (1,05) Crvena zvezda (27,0) Zadar (10,0)

21.00: (1,30) Studentski Centar (16,0) Borac Mozzart (3,90)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

Andrija JelavićPetar KovačevićUroš PlavšićStefan MiljenovićNikola ĐurišićABA ligaKK MornarKK MegaOmerdžan IljasogluMarko BaraćMihailo Pavićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara