"Boban Marjanović"
"Boban Marjanović"

Đilas: Selektor se pita, ali Bobi se sam precrtao sa spiska za Rio

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.16. | 09:07

Marjanovića po svemu sudeći nećemo gledati na Olimpijskim igrama

Boban MarjanovićMišljenja su različita. Jedni smatraju da bi Boban Marjanović toliko doneo reprezentaciji da bi samo zbog njega trebalo napraviti ustupak. Drugi da niko, pa ni centar San Antonio nije iznad sistema i da selektor Aleksandar Đorđević ne bi trebalo da ga vodi u Rio posle odluke da propusti kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Predsednik KSS Dragan Đilas ne krije da spada u ove druge i u intervjuu za Blic kaže da je Marjanović sam sebe precrtao sa spiska putnika u Rio.
"KSS je obezbedio da od prvog dana priprema Boban Marjanović bude osiguran na iznos tri puta veći od vrednosti njegovog prošlogodišnjeg ugovora u San Antoniju. Osim toga, on bi bio dodatno osiguran i na iznos koji bi mu posle 1. jula San Antonio ponudio za narednu sezonu. Greg Popovič je u razgovoru sa nama podržao da Boban igra za nacionalni tim i San Antonio nam je poslao da može da se pridruži od 20. juna", krenuo je Đilas i nastavio u dahu.
"Bobanov menadžer Miško Ražnatović mu je takođe savetovao da igra i to više puta rekao i meni, kao i selektoru Đorđeviću na sastanku koji su imali u Atini. Marjanović je svoj pristanak pre 15 dana dao lično Đorđeviću. Posle svega, on je odlučio da ne igra na kvalifikacionom turniru i timer sebe precrtao sa spiska potencijalnih učesnika na Olimpijskim igrama. Time se priča što se tiče Bobija i reprezentacije završila".Dragan Đilas

Slušajući Đilasove reči stiče se utisak da je o Marjanovićevom budućem statusu već doneta odluka?
"O tome kojih 12 momaka će ići u Rio ako se plasiramo odlučuje selektor. Treba da pričamo o ljudima koji su tu i da prestanemo da razmišljamo o onima koji nisu tu", odgovorio je Đilas na konkretno pitanje Blica.

Izabrane vesti

Međutim, "izleteo" se odgovarajući na pitanje koliko su mu teško pale odluke Marjanovića, pa u manjem obimu i Nemanje Milutinova, da preskoče turnir u Beogradu.
"Bio bih neiskren kad bih rekao da nije. Sve smo uradili da bude sa nama. Želim mu svu sreću u daljoj NBA karijeri, ali sam siguran da će mnogo puta u svom životu zažaliti što nije iskoristio mogućnost da igra na Olimpijskim igrama što je san svakog sportiste. Žao mi je što ti momci ne shvataju kakva je čast nositi dres Srbije i imati mogućnost da usrećite milione ljudi koji vas vole", jasno će Đorđević u intervjuu za Blic.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rio 2016košarkaška reprezentacija SrbijeDragan ĐilasBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara