Ilija Đoković i Vladimir Mihailović (©Borac/Dusko Radisic)
Ilija Đoković i Vladimir Mihailović (©Borac/Dusko Radisic)

Ilija Đoković pokrenuo preokret u poslednjoj četvrtini: Borac srušio Mornar, ali mora u baraž

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.22. | 19:09

Kao najslabije rangirani srpski tim u ABA ligi moraće u borbu za opstanak sa šampionom ABA 2 lige Zlatiborom

Košarkaši čačanskog Borca su na pravi način stavili tačku na još jednu sezonu u ABA ligi. Posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini su pred svojim navijačima savladali ekipu Mornara - 91:78. Upisali su devetu recku, ali svi ostali srpski timovi imaju dvocifren broj trijumfa što znači da će prema pravilima takmičenja ekipa Marka Marinovića morati da se bori za opstanak u elitnom rangu, iako ga je na tabeli obezbedila.

Naime, s ozbirom da Srbija ima maksimalan broj predstavnika u ABA ligi, a da je Zlatibor osvojio ABA 2 ligu, Čačani će morati sa ekipom iz Čajetine da se bore za mesto u najkvalitetnijem takmičenju regiona.

Izabrane vesti

Borac je sezonu okončao sa učinkom 9-17, Mornar ima samo pobedu više. Tri tima imaju slabiji učinak od Čačana, a samo je Krka završila u nižem rangu. Zlatibor je osvajanjem ABA 2 praktično spasio Split baraža i u plej-aut poslao sastav iz Šumadije.

Što se tiče susreta u Dvorani kraj Morave, rivali su bili u egalu sve do poslednjeg kvartala, kada je Ilija Đoković inicirao seriju domaćina od 15:0, kojom se Borac odlepio i prelomio meč u svoju korist.

Najpre je ubacio trojku i prepolovio zaostatak s kraja treće četvrtine. Marinković je dvojkom dodatno istopio minus, a onda je Novaković preokrenuo polaganjem. Usledili su poeni Đokovića posle prodora, a onda još jedna trojka za +6. Hanter Hejl je produžio niz na 15 poena i Mornar nije uspeo da se podigne iz nokauta. Đoković je osam od 10 postignutih poena ubacio u ključnim momentima utakmice.

Izrastao je plejmejker Borca u heroja ovog susreta, ali da nije bilo sjajnog Marka Pecarskog ne bi bio ni u situaciji da navlači plašt. Krilni centar Čačana je upisao 24 poena uz šest skokova (indeks 27) i poneo epitet najkorisnijeg igrača utakmice. Ivan Marinković je dodao 13 poena, Hanter Hejl 11 uz šest skokova, a poput Ilije i Duda Sanadze je brojao do 10.

Mornaru nije pomogla ni nova sjajna partija Vladimira Mihailovića. Rekorder ABA lige po broju ubačenih poena na jednoj utakmici (46) večeras je brojao do 25. Ispratio ga je Marko Jeremić sa četiri trojke (12 poena), po 11 su dodali Tejlor Smit i Aleksandar Lazić, a obojica su ubeležila i dabl-dabl učinke (po 10 skokova). Dvocifren sa 10 poena bio i je Sead Šehović.

ABA LIGA

Petak

Krka - Mega Mozzart 62:79

/Macura 13 - Matković 14/

Cibona - Zadar 80:73

/Gegić 20 - Marčinković 25/

FMP - Cedevita Olimpija 75:77

/Džons 23 - Ogust 15/

Subota

Crvena zvezda - Igokea 85:66

/Kalinić 16 - Voler 16/

Borac - Mornar 91:78

/Pecarski 24 - Mihailović 25/

Split - Budućnost U TOKU



tagovi

KK Borac ČačakMornar BarIlija ĐokovićMarko PecarskiVladimir Mihailović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara