Karlos Delfino (Foto: fiba.basketball)
Karlos Delfino (Foto: fiba.basketball)

Ima 40 i kusur, ali se na terenu oseća kao dečak i ne namerava da stane

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 00:28

Karlos Delfino ni u 42. godini ne planira da okači patike o klin

Delovalo je da bi posle okončanja mandata u Pezaru mogao da odsvira kraj, ali Karlos Delfino izgleda ne može bez košarke. Kako je i zvanično potvrđeno, 41-godišnji Argentinac ima novi klub, a karijeru će nastaviti u drugoj italijanskoj ligi i ekipi Stela Ćento Benedeto.

Tako je legendarni reprezentativac Argentine i dugogodišnji NBA igrač potpisao ugovor sa 15. klubom u karijeri, koja je počela još 1998. godine u njegovom rodnom Santa Feu i klubu Deportivo Libertad. Pitanje je kada će se završiti, jer Delfino ne može da se odvoji od svoje velike ljubavi - košarke.

Izabrane vesti

"Zahvalio bih se klubu što mi je otvorio vrata pre nekoliko meseci i omogućio mi da treniram. Gotovo mi je smešno kada mi kažu: 'Dobro došao u Ćento". Živeo sam ovde godinama, odomaćio se i srećam sam što sam deo svaga ovoga. Nadam se da ću pomoći timu da napreduje na tabeli. I dalje se zabavljam na parketu kao klinac, a biće poseban osećaj igrati u Ćentu, gde sam živeo godinama", rekao je krilni košarkaš, koji je minulog avgusta proslavio 41. rođendan.

Posle Libertada, nastupao je za Union Santa Fe, da bi 2000. stigao u Italiju gde je potpisao za Ređo Kalabriju. Dve godine kasnije preselio se u Fortitudo, gde je dobrim partijama skrenuo pažnju i NBA klubova, pa su ga Detroit Pistonsi izabrali kao 25. pika na draftu 2003. godine.

Naredne je već dobio priliku u timu iz Mičigena, proveo tri godine sa Pistonsima, a potom nastupao i za Toronto, Milvoki i Hjuston, ubeležio preko 500 nastupa u najjačoj ligi sveta. U Evropi je branio boje Himkija između NBA angažmana, a 2017. je igrao i za Baskoniju, nakon što je kratko bio i član Boka Juniorsa u domovini. Usledio je povratak u Italiju u kojoj se odomaćio. Nastupao je od 2018. za Torino, ponovo Fortitudo i od 2020. Pezaro.

Nije odustao ni od dresa reprezentacije, za koju je nastupao tokom pretkvalifikacija za Olimpijske igre. Poslednji meč za Gaučose odigrao je u finalu pomenutog kvalifikacionog turnira, kada je selekcija Bahama iznenadila Argentinu i ostavile je bez plasmana u Pariz. Sa državnim grbom na grudima osvojio brojne medalje, od kojih se izdvajaju zlato sa Olimpijskih igara u Atini 2004. i bronza iz Pekinga četiri godine kasnije. Tokom brojnih nastupa za Argentinu prosečno je beležio 11,3 poena i 3,9 skokova u FIBA takmičenjima.



tagovi

Karlos DelfinoEXTRA TIME

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara