Aleksa Avramović (©Star Sport)
Aleksa Avramović (©Star Sport)

Ima još nade za Avramovića: Kontrola kroz dve nedelje, pa konačna odluka

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.22. | 17:48

Svi u nacionalnoj selekciji ulažu maksimalne napore da Partizanov košarkaš zaigra na Evropskom prvenstvu

Previše loših vesti stiglo je sa priprema košarkaške reprezentacije Srbije u roku od 24 časa. Prvo da Miloš Teodosić neće biti u kombinaciji za Evrobasket, potom da je trening kamp napustio i Alen Smailagić, a poslednje informacije su glasile da za kontinentalno prvenstvo neće biti spreman ni Aleksa Avramović.

Kako se može čuti, nije sve izgubljeno za košarkaša Partizana i postoji tračak nade da se nađe u avionu za Prag. Svi u reprezentaciji Srbije, a pogotovo medicinski tim, ulažu maksimalne napore kako bi se Avramović oporavio i spremio na vreme za Evropsko prvenstvo. Niko u ovom trenutku ne može da garantuje da će pokušaj biti uspešan...

Izabrane vesti

Avramoviću ruka jeste u gipsu i prve procene su bile da će tako biti četiri sedmice, međutim njemu je za dve nedelje zakazana kontrola kada će definitivno biti jasno u kakvom je stanju povređena ruka.

Šuter iz Čačka pokazao je veliku posvećenost prema dresu sa nacionalnim grbom tokom dosadašnje saradnje sa selektorom Svetislavom Pešićem. Uz Dušana Ristića on je jedini košarkaš Srbije sa svih šest nastupa u kvalifikacijama za Svetski kup 2023, u kojima je imao najveći uticaj na igru sa 16,8 poena (40,5 odsto za tri), te 3,8 asistencija i 2,2 skoka.

Prvenstvo Evrope startuje 1. septembra, a Srbiji je prva utakmica zakazana za dan kasnije protiv Holandije. Pre toga Orlove čekaju okršaji sa Grčkom u Beogradu 25. avgusta i Turskom u Istanbulu tri dana kasnije u okviru druge runde razigravanja za Mundobasket.



tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023Evrobasket 2022Aleksa Avramovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara