Jonas Valančijunas (©AFP)
Jonas Valančijunas (©AFP)

Imamo prvi trejd: Valančijunas kod Zajona, Memfis dobio Bledsoa, Adamsa, pikove...

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 23:23

Počelo je

NBA liga ima prvi dogovoreni trejd u pauzi između dve sezone!

Kako je javio najpoznatiji NBA insajder Adrijan Vojnarovski Nju Orleans i Memfis dogovorili su trejd u kojem će učestvovati trojica igrača zajedno sa još pet budućih pikova.

Izabrane vesti

Sreda, 6.40: (1,85) SAD (hendikep -42,5) Iran (1,85)

Opremu Pelikansa zadužiće Jonas Valančijunas koji tako završava dvogodišnje poglavlje u Tenesiju dok će put Memfisa krenuti Stiven Adams i Erik Beldso. Sa litvanskim centrom u Nju Orleans stižu 17. i 51. pik s ovogodišnjeg drafta, dok Grizlisi dobijaju 10. i 40. pik s najveće košarkaške lutrije ove godine, plus još zaštićeni pik prve runde za 2022. koji je pripadao Los Anđeles Lejkersima.

Nedugo pošto je objavljen trejd pojavila se informacija da Bledso najverovatnije neće ostati u Memfisu, odnosno da će biti otpušten iako on za naredne dve sezone treba da inkasira 18.125.000, odnosno 19.375.000 dolara. Valančijunas ima ugovor još na samo predstojeću sezonu gde ga čeka 14.000.000 dolara, dok je Adamsova plata 17.073.171 dolar za ovu i 17.926.829 dolara za narednu godinu.

Takođe je stiglo i objašenjenje trejda – Pelikansi su ovaj potez povukli kako bi u seleri kepu otvorili prostor da izjednače eventualne ponude drugih klubova za Lonza Bola, te da im ostane dovoljno novca da dodaju neke od jačih slobodnih igrača koji će se naći na tržištu ovog leta, poput Kajla Laurija koji je označen kao prva meta kluba.

Osim toga, stručni štab Pelikansa ocenio je da je za bolju eksploataciju filozofije novog trenera Vilija Grina bolji Valančijunas nego Adams.

S velikim nestrpljenjem se iščekuje 6. avgust kada će u NBA ligi zvanično početi Free Agency, gde će se između ostalih naći Kavaj Lenard, Džon Kolins, Demar Derozan, Andre Dramond, Denis Šreder, Norman Pauel, Nikola Batum, Džamajhal Grin, Vil Barton...


tagovi

Jonas ValančijunasErik BledsoStiven AdamstrejdNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara