Istanbul video košarkašku utakmicu godine: Fener za dva minuta poništio Efesovu ogromnu prednost, ali je Klajburn odglumio Đorđevića

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.06.23. | 21:27

Pivari stigli do izjednačenja u finalnoj seriji trojkom u poslednjoj sekundi - 92:90

Kada god potcenite Ergina Atamana – on vas uništi. Kada samo pomislite da ste ga pobedili - on pronađe novi život. Ništa nije slutilo da ćemo u okviru polufinala turskog prvenstva gledati ludu seriju između Fenerbahčea i Anadolu Efesa. Žuto-plavi su u prvom meču osramotili Pivare, naneli im jedan od najtežih poraza u istoriji... I svi su pomisli da će pre odlaska u Panatinaikos Ergin Ataman, stručnjak koji je doneo dve titule prvaka Evrope u Istanbul, doživeti katastrofu. U Evroligi nije ušao u četvrtfinale, Fener ga je načeo u prvom duelu, ali se anadolu Efes vratio.

I to na kakav način. Posle sramote od pre tri dana Pivari su smogli snage da naprave brejk pred Fenerovim navijačima i dođu do šanse da naprave malu senzaciju. Apsolutni junak meča bio je Vilijam Klajburn. Raznosio je odbranu Anadolu Efesa tokom čitavog meča, posebno u poslednoj četvrtini i onda sver to zasladio šutem za pobedu uz zvuk sirene. U stilu Aleksandra Đorđevića, Klajburn je odapeo šut iz nemoguće pozicije, preko ruku Motlija i Hajnsa. Za konačnih 90:92 i veliku tugu u Fenerovom domu.

Izabrane vesti

Šta je sve prethodilo trojki Vila Klajburna teško je opisati. Imali su gosti siguran trijumf dva minuta pre kraja, činilo se nedostižnih deset poena prednosti. Međutim, počeo je Anadlu Efes da srlja. Dozvolili su Marku Gudurić da sa pet vezanih poena rasplamsa vatru u Fenerovom domu. Nije tu bio kraj. Imao je Efes napad i četiri poena prednosti, ali je Klajburn izgubio loptu. Usledila je trojka Biberovića za nastavak seriji domaćina od 8:0 i tek minimalnu prednost Efesa.

Gosti su izgubili loptu Hajns je zakucao i doneo prednost Feneru. Domaći navijači su bili na nogama, verovali su da je to kraj. Ali tako nije mislio Vil Lajburn. Pokazao je kakva je klasa od igrača, pogodio vrlo težak šut i vratio Efes u igru.

Sigurno jedna od najluđih košarkaških utakmica ove sezone. U rangu finala Evrolige između Olimpijakosa i Reala.

Zaniljivo je da su oba tima šutirala trojke sa preko 40 posto uspešnosti. Jedan više dalekometan hitac imao je Anadolu Efes i to je na kraju presudilo.

Kod domaćina najefikasniji je bio Motli sa 22 poena. Pratili su ga Biberović sa 17, Gudurić sa 15 i Dejvis sa 14 poena.

Fenerbahče je i večeras bolje počeo utakmicu, dobio je prvu četvrtinu sa 25:16, u drugoj je imao i trinaest poena prednosti, ali je u nastavku Efes počeo da se vraća u igru i krajem treće i početkom poslednje četvrtine napravio seriju 10:0, za vođstvo 67:61. Imali su gosti i velikih +13, ali se Fener probudio. Nije mogao protiv Vila Klajburna.

Naredna utakmica igra se u sredu. U finale će se plasirati ekiipa koja stigne do tri pobede.


tagovi

Anadolu EfesKK FenerbahčeVil Klajburn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara