ISTORIJA! Niko nikad kao Najdžel Hejs Dejvis (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.03.24. | 20:35

Imamo novi rekord po broju poena na jednom meču Evrolige, Fener demolirao Albu

Istorija u Istanbulu! Trenuci za pamćenje! Utakmica bez rezultatske neizvesnosti, ali za Najdžela Hejs Dejvisa najveća u karijeri. Bez dileme. Niko nikada u Evroligi, na jednom meču, nije uspeo da ubaci 50 poena. A upravo je to noćas uradio američki šuter iz redova Fenerbahčea.

Potpuno u drugom planu ostao je ubedljiv trijumf turskog sastava (103:68), jer čim se otvorila mogućnost da Hejs Dejvis pretekne Šejna Larkina (49 poena, dosadašnji rekord), svi su gledali smo u njega. Činilo se u prvi mah da će ga Šarunas Jasikevičijus ostaviti na klupi u samom finišu. Izvukao ga je iz igre kad je na semaforu stajalo 3:27 do kraja meča, a on na kontu imao 43 poena, što je bio rekord sezone (do večeras najbolji učinak imao je Džanan Musa sa 40); izgrlio se tada sa svima redom, izgledalo je da se neće vraćati u igru, međutim nedugo potom ponovo se našao na parketu i usledila su dva i po minuta za anale.

Izabrane vesti

Svi u hali gledali su samo šta će da uradi Hejs Dejvis i tražili da mu saigrači dodaju loptu. Amerikanac praktično nije ni igrao odbranu, ostajao je 'u ofsajdu' i čekao dug pas, što je uspelo u dva navrata. Na kraju uspeo je polaganjem da dođe do 50. poena na meču.

Da bi ovako nešto moglo da se dogodi nagovestila je prva četvrtina u kojoj je Najdžel ubacio čak 18 poena. Sve mu je polazilo za rukom. Tako je bilo maltene tokom čitavog susreta. Na kraju je malo pokvario procente, kada je počeo da forsira šut, ali svakako ove brojke ostaju za sva vremena.

Na parketu je proveo blizu pola sata, za dva šutirao 9/11, za tri 9/16, sa linije penala 5/7...

"Jeste ubacio 50 poena, ali nije imao ni asistenciju ni defanzivni skok", kroz osmeh je Jasikevičijus kobajagi zamerio svom pulenu. "Šalu na stranu, ovo su neverovatne stvari koje se u Evropi ne događaju. Svaka čast".

Pored Hejs Dejvisa dvocifren kod domaćina bio je samo još Džonatan Motli sa 18 koševa. Zanimljivo da je Skoti Vilbekin, primera radi, ubacio samo dva poena, Jam Madar četiri, dok Marka Gudurića nije bilo u sastavu za ovaj meč iz preventivnih razloga, usled lakše povrede.

Sam rezultat jeste ostao u drugom planu, ali moramo da pomenemo da je Fener zaista odlično našpanovao formu za samu završnicu ligaškog dela takmičenja u Evroligi i sva je prilika da će zahvaljujući tome direktno u četvrtfinale. Odavno otpisana Alba, ove sezone najgori tim elitnog ranga, počišćena je kao od šale, čime je upisala i deveti poraz u nizu. S druge strane, četi Šarunasa Jasikevičijusa ovo je peta pobeda u poslednnjih šest mečeva, čime je zadržana prednost u odnosu na Makabi, a Olimpijakos je sustignut. Obe ekipe sada imaju po 20 trijumfa, koliko i Panatinaikos, ali sa utakmicom manje.

Na goste nije potrebno trošiti reči. Odigrali su kako su odigrali, bez mnogo motiva, sporo, na momente neobavezno. Sterling Braun sa 17 koševa bio je najefikasniji u berlinskom sastavu.

EVROLIGA - 32. KOLO

Sreda

Makabi - Valensija 95:80

/Boldvin 17 - Odželeje 15/

Četvrtak

Žalgiris - Olimpija Milano 87:73

/Evans 20 - Mirotić 19/

Bajern - Barselona 79:87

/Vajler Beb, Ibaka 17 - Parker 15/

Baskonija - Efes 76:97

/Hauard 15 - Larkin 28/

Partizan Mozzart Bet - Olimpijakos 69:74

/Panter 19 - Vilijams Gos 17/

Asvel - Monako 77:87

/Luvavu 23 - Okobo 16/

Petak

Fenerbahče - Alba 103:68

/Hejs Dejvis 50 - Braun 17/

Real Madrid - Crvena zvezda 101:94

/Musa 30 - Nedović 30/

Virtus - Panatinaikos 79:81

Šengelija 19 - Slukas 20/



tagovi

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara