Šej Gildžes Aleksander (©AFP)
Šej Gildžes Aleksander (©AFP)

Istorijska noć u Oklahomi: Najubedljivija pobeda u istoriji franšize, učestvovao i Micić

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 04:54

Kaznena ekspedicija predvođena Gildžes Aleksanderom i Holmgrenom potopila Trejlblejzerse

Obistinjuju se najslađi snovi navijača Oklahome. Ko bi mogao i da pomisli da od tima koji je prethodnu sezonu okončao na desetoj poziciji Zapada sa manje od 50 odsto pobeda može nastati konferencijski lider. Možda smo još daleko od završetka regularnog dela sezone, ali je već sada impresivan napredak Tandera. Ekipa Marka Degnolta deklasirala je Portland 139:77 i trijumfom od 62 poena razlike ostvarila najubedljiviju pobedu u istoriji franšize. Prethodni rekord iznosio je 45 razlike iz sezone 2012/13.

Spektakularni Šej Gildžes Aleksander nastavio je da teroriše sve rivale u ligi, dao 31 poen i 15. put od od poslednjih 18 utakmica prebacio brojku od 30 datih poena. Kako sezona u NBA ligi odmiče i dalje je utisak (pola u šali pola u zbilji) da je praktično samo Srbija u poslednjih šest meseci zaustavila neverovatnog Kanađanina. Tog septembarskog dana u Manili "Gildžusu Šaj došao je kraj", ali samo za kratko.

Izabrane vesti

Sve radi 25-godišnjak rodom iz Toronta, a protiv gostiju iz Oregona do učinka od 31 poena došao je šutem iz igre 11/15, uz 8/8 sa linije za slobodna bacanja. Na papiru treće violina tima Džejlen Vilijams dao je 21 poena, a posebno je plenio racionalnim izborom poteza i šutem iz igre 9/10. Ruki meseca u NBA ligi Čet Holmgren završio je meč s 19 koševa, a kada se 216 centimetara visoki bivši student Univerziteta Gonzaga stušti ka košu rivalima ostaje samo pravljenje prekršaja i često 2+1 situacija ili puko gledanje kako dominira pod obručem.

Vasilije Micić dobio je šansu da na devet minuta bude akter ovog istorijskog meča za franšizu, a za to vreme dao je dva poena. Oba koša postigao je sa linije za slobodna bacanja, a zabeležio je i dve asistencije i jedan skok.

Istinski je Portland postradao u Pejkom centru, a bilo je to jasno nakon prvih 28 minuta kada je rezultat glasio 75:39. Dvocifren učinak kod gostiju imali su Anferni Simons s 14 i Skot Henderson 13 poena.

Veliku priveligiju da vidi Kajrija Irvinga iz najboljih dana imala je publika u Amerikan Erlajns Centru. Fantastični plejmejker odigrao je svoj najefikasniji meč još od 21. januara prošle godine i dao 44 poena u trijumfu Maveriksa 128:124 protiv Njujork Niksa.

Irving je za 39 minuta šutirao iz igre 15/26, a pogodio je šest trojki iz deset pokušaja. Dalasu je ovo četvrta pobeda od poslednjih pet utakmica i sada je sedmoplasirani u Zapadnoj konferenciji. Odličan meč odigrao je i Tim Hardavej Džunior. Nekadašnji član idealne petorke rukija NBA lige meč je završio s 32 poena.

NBA

Oklahoma - Portland 139:77

/Gildžes Aleksander 31 - Simons 14/

Milvoki - Boston 135:102

/Portis 28 - Pričard 21/

Dalas - Njujork 128:124

/Irving 44 - Rendl 32/

LA Lejkers - Finiks 109:127

/Rasel 19 - Bil 37/



tagovi

Oklahoma Siti TanderPortland TrejlblejzersVasilije Micić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara